Alimentele pe care nu ar trebui să le mâncați niciodată la grătar. Vara este anotimpul ideal pentru un grătar la iarbă verde sau în curte, alături de prieteni și familie. Din păcate, momentele de bună dispoziție și relaxare se pot spulbera rapid dacă apar probleme digestive cauzate de alimentele consumate la grătar
Alimentele pe care nu ar trebui să le mâncați niciodată la grătar
Dacă nu vrei să ajungi de la bal la spital, trebuie să știi ce ar trebui și ce nu ar trebui să mănânci la grătar, când afară este foarte cald, potrivit TheHealthy.
Burgerii-gigant
Burgerii sunt ideali pentru o ieșire la iarbă verde, dar pot cauza probleme digestive serioase, mai ales dacă au prea multă carne. Alegeți o variantă din carne tocată de vită slabă. Ideal ar fi un amestec de carne cu 25% grăsime pentru a obține burgeri zemoși, dar sănătoși. Puteți încerca și variantele din carne de curcan sau miel, dar evitați să-i țineți prea mult pe grătar deoarece carnea va deveni ca o talpă.
Adăugați din belșug roșiei castravete, ceapă roșie și brânză feta pentru arome de vară.
Salatele cu maioneză
Salatele clasice din cartofi sau paste conțin și maioneză, care, din păcate, crește riscul toxiinfecțiilor alimentare.
Dacă salatele sunt slăbiciunea ta, fă-ți o versiune mai ușoară, folosind mult iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi, amestecat doar cu puțină maioneză și multe ierburi proaspete pentru un plus de aromă; faceți o salată cu legume proaspete tăiate cubulețe: castraveți, dovlecei, roșii, porumb, spanac sau orice altceva.
Când vine vorba despre paste puteți să le folosiți pe cele din făină de năut. Sunt mult mai consistente și au un gust special.
Cârnații
Mâncați simpli, cu pâine, înseamnă exces de sare și grăsimi. Consumați-i alături de legume pentru a diminua impactul asupra siluetei. Puneți alături și o garnitură de dovlecei, morcovi, țelină, ceapă și ardei gras.
Sau puteți alege cârnați din carne de curcan sau pui, care nu conțin multă grăsime.
Carnea îmbibată în sos caramelizat
Friptura la grătar este o sursă bună de proteine, dar fără acea cantitate excesivă de sos caramelizat, care conține mult zahăr. Optați pentru un amestec de chimen, ardei chipotle tocat, praf de ceapă, coriandru tocat și coaja de portocală. Dacă pur și simplu nu vă puteți despărți de sosul caramelizat pentru friptură, încercați să-l faceți singur, astfel încât să puteți ajusta cât de mult zahăr puneți.
De asemenea, puteți opta pentru o bucată de carne slabă, pre-condimentată, care nu are prea multă sare sau zahăr.
Friptură cu grăsime vizibilă
O bucată de friptură făcută la grătar este sănătoasă doar dacă este slabă. Alegeți carnea slabă, cum ar fi mușchiul de vită sau mușchilețul de porc, și scoateți în evidență aroma asezonând doar cu puțină sare, piper și suc de lămâie.
De asemenea, puteți opta pentru un mix de condimente pentru grătar și să presărați puțină sare de Himalaya deasupra; deși mai scumpă decât sarea obișnuită sau sarea de mare, va spori aroma cărnii fără sodiu.
Carnea marinată în exces
Marinează friptura folosind doar ulei de măsline extravirgin și nu lăsa carnea peste noapte, ci numai câteva ore. Uleiul de măsline, sucul de citrice, usturoiul tocat și ierburile aromatice sunt soluțiile rapide pentru a da un gust bun fripturii fără să depășești necesarul de sare sau zahăr.
În plus, poți folosi un amestec de suc de mere și oțet de mere, în părți egale.
Chips-uri cu sos
Nu e nicio problemă dacă guști 8-10 chips-uri, dar odată ce începi să ronțăi din ele este foarte greu să te oprești, mai ales dacă ai alături de chips-uri și un sos gustos.
Alege chips-uri din cartofi dulci pentru a obține mai multe vitamine și combină-le cu iaurtul grecesc!