Alimentele procesate și carbohidrații rafinați cresc riscul de diabet tip 2. Insulina poate juca un rol semnificativ în creșterea în greutate și problemele metabolice. Când nivelul zahărului din sânge crește rapid, organismul eliberează un val de insulină pentru a gestiona creșterea.
Aceasta poate perturba procesele metabolice, poate promova depozitarea grăsimilor și contribuie la creșterea în greutate. Anumite alimente, în special cele bogate în zaharuri rafinate și carbohidrați simpli, pot exacerba vârfurile de insulină și pot îngreuna gestionarea greutății.
Cresc riscul de diabet tip 2
Medicii nutriționiști spun care sunt cele mai proaste opțiuni alimentare când vine vorba de rezistența la insulină și creșterea în greutate. Ei susțin că unele dintre cele mai proaste alegeri sunt covrigii, baconul, cafeaua cu zahăr și cartofii prăjiți. Iată, așadar, de ce ar trebui să vă feriți, conform site-ului Shefinds.
Cerealele
Cerealele pentru micul dejun, cu nenumăratele arome, texturi și opțiuni, sunt un element de bază al rutinei de dimineață. Convenabile și gustoase par o modalitate rapidă și sănătoasă de a începe ziua. Cu toate acestea, este esențial să se ia în considerare legătura dintre cerealele pentru micul dejun și creșterea în greutate, plus alte probleme de sănătate, cum ar fi un metabolism lent și rezistența la insulină.
Cerealele sunt adesea foarte bogate în zahăr și sărace în fibre, ceea ce înseamnă că trec rapid prin sistemul digestiv. De asemenea, provoacă o digestie mai lentă, ceea ce înseamnă o eliberare mai lentă a energiei de-a lungul zilei. Chiar și mărci precum Special K și Life, prietenoase cu pierderea în greutate, au aceeași cantitate scăzută de fibre găsite în mărcile obișnuite cu zahăr.
Gogoșile
Adesea prăjite în uleiuri nesănătoase, gogoșile sunt o bombă de carbohidrați rafinați și grăsimi trans. Aceste ingrediente, combinate cu procesul de prăjire, creează o furtună perfectă pentru problemele de sănătate.
Carbohidrații rafinați, găsiți în aluat, cresc rapid nivelurile de zahăr din sânge, ceea ce duce la rezistența la insulină în timp, pe măsură ce organismul se luptă să gestioneze eficient glucoza.
Gogoșile au un conținut ridicat de zaharuri rafinate, grăsimi nesănătoase și ingrediente procesate. Sunt făcute cu făină de grâu rafinată și pline cu zaharuri adăugate, provocând o creștere rapidă a nivelului de glucoză din sânge. Această creștere bruscă declanșează o creștere corespunzătoare a insulinei pentru a regla nivelul de zahăr, dăunând organismului pe termen lung și poate duce la rezistența la insulină.
Cartofi prăjiți de la fast-food
Cartofii prăjiți sunt bogati în grăsimi nesănătoase, carbohidrați rafinați și sodiu, toate putând perturba procesele metabolice. Aportul excesiv de carbohidrați rafinați și grăsimi nesănătoase poate duce la creșteri ale nivelului de zahăr din sânge, determinând organismul să producă mai multă insulină.
Cartofii prăjiți conțin grăsimi trans care contribuie la inflamație și rezistență la insulină prin interferarea cu funcția normală a insulinei. De asemenea, grăsimile trans sunt legate de o creștere a grăsimii viscerale, stocată în jurul organelor interne.
Cel mai bine este să consumați cartofi fierți sau să optați pentru cartofi dulci pentru un aliment cu indice glicemic mai mic.
Slănină
Bogată în grăsimi saturate nesănătoase și sodiu, slănina poate duce la tulburări metabolice atunci când este consumată în exces. Conținutul ridicat de grăsimi poate promova creșterea în greutate, în special în jurul abdomenului, în timp ce sodiul poate provoca retenție de apă și crește tensiunea arterială.
Slănina este un tip de carne procesată și poate conține ingrediente artificiale care perturbă procesul metabolic și contribuie la rezistența la insulină.
Bomboanele
Bomboanele dulci sunt încărcate cu zaharuri rafinate care provoacă creșteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge. Aceste vârfuri de zahăr determină organismul să elibereze cantități mari de insulină pentru a gestiona nivelul zahărului din sânge. Dulciurile precum ciocolata neagră și fructele oferă o alternativă mai sănătoasă.
Pâinea albă
Pâinea albă este un aliment de bază în multe diete, dar atunci când consumi pâine albă, corpul descompune rapid carbohidrații în glucoză, provocând o creștere a nivelului de zahăr din sânge. Acest vârf declanșează o creștere a producției de insulină pentru a ajuta la reglarea zahărului din sânge.
Carbohidrații rafinați, precum pâinea albă, pot provoca creșteri rapide ale zahărului din sânge, promovând rezistența la insulină și creșterea în greutate.