Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic afirmă că a fost făcută ”descoperirea anului 2020” – o glico-proteină utilă și celor care suferă de boli grave.
”După cum văd eu, descoperirea lactoferinei s-ar putea să fie peste Vitamina C”, a declarat Mihaela Bilic într-o emisiune televizată.
”Există în lapte”
”După cum văd eu, descoperirea lactoferinei s-ar putea să fie peste Vitamina C. Poate puțini oameni știu – vitaminele au fost descoperite în anul 1900, deci de o sută de ani, iar acum pe piață, suplimentele cu vitamine fac o cifră de afaceri de o sută de miliarde de dolari pe an.
Gândiți-vă că această lactoferină este o glico-proteină din familia transferinelor. Ea transportă fierul. Are o capacitate aparte de a se lega de fier.
Ea există în lapte și în secrețiile oricărui animal, în lichidele secretate de organism.”, a spus Mihaela Bilic, conform digi24.ro.
”Are o capacitate incredibilă”
”Deci, pe lângă lapte, la orice mamifer există în salivă, în secrețiile nazale, în lacrimi, în tot ceea ce înseamnă sucuri digestive.
De ce este prezentă? Pentru că are capacitatea incredibilă – ca un fel de agent de pază la toate aceste orificii de intrare a agenților patogeni în organism. Ea blochează multiplicarea virusurilor, bacteriilor, paraziților, agenților microbieni. Lactoferina vine și ne asigură această protecție.
Toate studiile au arătat că la pacienții care suferă de boli grave – de la HIV, hepatita C, inclusiv cei cu ulcer și gastrită, afecțiuni tumorale -, peste tot nivelul lactoferinei e scăzut.
Au fost făcute multe multe studii care au arătat aceste efect miraculoase ale lactoferinei, fără niciun efect secundar sau efect de supradozaj. De la Agenția Europeană a Medicamentului, până la FDI-ul american, toată lumea a recunoscut fără niciun fel de reținere că această lactoferină este miraculoasă.
Avem efect imunostimulator, fură fierul agenților patogeni care nu se mai pot multiplica.”, a explicat medicul.
”Consumați lapte!”
”Deși lactoferina a fost descoperită în anii 60, a apărut în prim-plan pentru că s-au făcut studii care arată că ajută pacienții infectați cu noul coronavirus. Și s-au făcut studii pe ambele tulpini, știindu-se de acest efect antiviral al ei. Are efect antiviral pe toate virusurile grele. Pe HIV, hepatita C, herpes.
Rezultatele studiilor sunt atât de încurajatoare, încât mi-e ciudă și zic ”de ce nu o folosim?”, ”de ce nu am învățat despre ea în facultate?”.
Nu numai că ajută să crească imunitatea, dar scade și riscul de infecție.
Puține lucruri m-au entuziasmat în cariera de medic.
Dragi români, avem lapte pe toate drumurile. Consumați lapte!
”Este descoperirea anului 2020”
Lactoferina e distrusă doar prin tratamentul UHT, altfel, în fiecare litru de lapte există 150 de miligrame de lactoferină. UHT este acea cutie de lapte care stă pe raft fără să aibă nevoie de frigider.
Lactoferina se află în tot ce înseamnă produse fermentate din lapte – iaurt, lapte bătut, smântâna, brânzeturi din lapte crud.
Dacă vrem să fim sănătoși trebuie să consumăm 3 produse de la lactate zilnic – fie că e vorba de iaurt, o cană de lapte, o bucățică de brânză, sau două linguri de smântână. Avem nevoie nu numai de calciu, acel gram pe zi pe care îl aduc aceste produse.
Sfatul meu este să dați organismului acel calciu, și în acest fel o să-i dați și lactoferină.
Este descoperirea anului 2020.”, a mai spus Mihaela Bilic, conform sursei citate.