Alimentul care distruge creierul! Un medic trage semnalul de alarmă. Efect teribil asupra organismului

creier

SURSA FOTO: Dreamstime

Semnal de alarmă din partea unui renumit medic. Acesta a vorbit despre alimentul foarte consumat în România care distruge treptat creierul. Despre ce este vorba și cu ce poate fi înlocuit?

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, renumitul neurochirurg și profesor universitar, medicul Vlad Ciurea a vorbit despre alimentul cel mai periculos pentru creierul uman.

Este vorba despre zahăr. Potrivit medicului, creierul iubește dulciurile, însă nu tot ceea ce este ”dulce” în comerț este și benefic pentru preier. Medicul face referire la zahărul rafinat, care trebuie să fie ales cu grijă. În acest sens, Vlad Ciurea recomandă dulciuri cât mai naturale, cum ar fi fructele, pentru a evita probleme la nivelul creierului. 

”Creierului îi plac dulciurile! Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne ”extragem” energie.

Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem”, a scris medicul.

El a adăugat că o alternativă sănătoasă pentru dulciuri sunt fructele, mierea, gemul de fructe, preparat fără zahăr. Acestea dau energie celulei nervoase și totodată protejează creierul.

În cazul persoanelor care iubesc ciocolata și aici medicul are recomandări. El propune ciocolata amăruie, care are o concentrație ridicată de cacao și foarte puțin zahăr.

Cu ce poate fi înlocuit zahărul

Referitor la creme, siropuri și arome folosite în diverse produse, dar și în cafea, medicul susține că acestea sunt ”poveri” care se metabolizează destul de greu.

Vlad Ciurea susține că deși ”o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă”, este bine să ținem cont și de urmările pe care zahărul le are asupra organismului.

”Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase. Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao.

Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao. Ce-i drept, o lume fără bomboane și ciocolată ar fi mai tristă”, a mai adăugat prof. dr. Vlad Ciurea pe pagina sa de socializare.