Nu este pe placul tuturor dar este bogată în antioxidanți
Medicul nutriționist Corina Zugravu a vorbit, în cadrul emisiunii ”News Magazine” de la Antena 3, despre beneficiile pe care le are ciocolata neagră. Aceasta spune că are un conținut mare de antioxidanți precizând, totodată, că ajută la creșterea imunității.
Cu toate acestea, medicul nutriționist atrage atenția că ciocolata neagră nu este un aliment minune și că, la fel ca alte produse dulci, poate duce la luarea în greutate dacă nu este consumată corespunzător.
„Ciocolata cu un conținut foarte mare de antioxidanți este sănătoasă, însă nu este un aliment minune. Să nu ne bazăm pe renunțarea la un stil de viaţă sănătos pentru a consuma doar ciocolată. Este dovedit într-adevăr că are efecte pozitive.
Cu cât este mai amară şi mai puţin atrăgătoare pentru consumatori, care preferă ciocolata cu lapte sau ciocolata mai dulce, cu atât este mai sănătoasă cu mențiunea că ea îşi păstrează numărul mare de calorii.
Deci consumul în exces de ciocolată în speranța că vom fi mai fericiți doar din cauza asta s-ar putea să ajungă la nefericirea adusă de kilogramele în plus.
Conform cercetătorilor 3-4 cubulețe care pot fi consumate au 150kcal, așa că dacă le mâncăm seara trebuie să scădem din altă parte echivalentul caloric”, a recomandat nutriţionistul Corina Zugravu.
Rețeta uimitoare de ciocolată caldă a Mihaelei Bilic
Dacă tot suntem la capitolul ciocolată, acum, în sezonul rece, multe persoane preferă să o consume în formă lichidă, motiv pentru care medicul nutriționist Mihaela Bilic a venit cu o rețetă uimitoare.
Medicul nutriționist recomandă ca îl loc de ciocolata pudră pe care o găsim în comerț, să folosim ciocolată normală pe care să o topim ulterior.
„Dacă tot am reputația de medic nutriționist care nu interzice nimic, profit de acest lucru și vă propun un desert de sezon: ciocolată caldă. De unde ideea de a topi ciocolată și a o transformă într-o băutură? Nu e nimic nou în asta, dacă ținem cont că la origini ciocolată se consumă doar sub formă lichidă. Inițial era o băutură amară, preparată după un ritual complex care presupunea măcinarea și fierberea boabelor de cacao. Mult mai târziu, după ce a traversat oceanul și a ajuns în Spania, rețeta ciocolatei a fost îmbunătățită prin adaos de zahăr. Meritul transformării ei într-un produs solid – tabletă de ciocolată pe care o știm astăzi – este în continuare un motiv de dispută între Franța și Elveția.
Extractul rezultat din miraculosul fruct de cacao, adică un amestec de unt de cacao, masă de cacao și zahăr. Aztecii considerau bobul de cacao hrană zeilor, un tonic cu proprietății revigorante și energizante. Ciocolată este produsul premium din categoria dulciuri și, spre deosebire de zahăr care are doar calorii goale, în ciocolată găsim o mulțime de nutrienți valoroși: amine care dau stare de bine, alcaloizi cu efect stimulant, antioxidanți, minerale și multe fibre”, a transmis Mihaela Bilic.