Pâinea, un aliment foarte popular în România, poate fi un adevărat impediment în lupta cu kilogramele. Acest aliment devine cu atât mai important în perioada sărbătorilor, fiind unul dintre cele mai consumate.
Acest aliment poate fi un impediment în lupta cu kilogramele
Pâinea este un aliment complex din punct de vedere nutrițional. Aceasta se află la baza piramidei alimentare. Totodată, oferă energia necesară creierului și sistemului nervos.
Pâinea poate ajuta și la transformarea alimentelor în energie și contribuie la reglarea funcțiilor intestinale.
Potrivit explicațiilor oferite de Alina Bahnar, marketing manager Savoria, pâinea este unul dintre cele mai importante alimente în rândul românilor și nu numai.
Aceasta subliniază că românul consumă 78 de kilograme de pâine pe an, o cantitate de-a dreptul semnificativă.
„Într-adevăr, pâinea este unul dintre cele mai importante alimente în rândul românilor și nu numai. Românul consumă 78 de kilograme de pâine pe an, o cantitate semnificativă”, a spus Alina Bahnar, marketing manager Savoria.
Alina Bahnar a explicat că sunt foarte atenți la calitatea oferită. Astfel, ingredientele de bază care sunt foarte atent selectate. La rândul lor, produsele proaspete ocupă un loc important.
„Suntem foarte atenți la calitatea pe care o oferim, la ingredientele de bază care sunt foarte atent selectate, la întreg procesul de producție avem un produs premium, alături de cei mai buni ingineri internaționali. Plecăm de la produsele congelate care știu că ar putea fi un dezavantaj în alimentația noastră, produsele proaspete de asemenea ocupă un loc important, de asemenea mult mai nou în consumul nostru s-a introdus pâinea toast, pâinea feliată care este mult mai ușor de folosit în alimentație, pornind de la copii, facem sandvișuri pentru activitățile pe care le au, pentru birou sau chiar platourile amenajate frumos în perioada sărbătorilor”, a completat Alina Bahnar.
Consumul zilnic de pâine are un efect important în organism
De asemenea, valoarea nutrițională a pâinii nu se limitează la conținutul de proteine, glucide și lipide. Acest aliment conține și vitamine din grupele B și E, minerale precum fosfor, magneziu, potasiu și oligoelemente de care organismul are nevoie. Este vorba despre fier și zinc.
Totodată, consumul zilnic de pâine depinde de tipul de dietă, de stilul de viață, de vârstă, sex și greutate. Astfel, o cantitate optimă este de 2 felii pe zi pentru o persoană sedentară.
Simultan, face parte dintre primele alimente eliminate dintr-o dietă. Totuși, această decizie poate fi greșită în anumite cazuri. Organismul este privat de mulți carbohidrați importanți, în lipsa pâinii.
Un sfat util pentru cei care urmează o dietă poate fi consumul „cu măsură” al alimentelor. Mai mult, pâinea nu trebuie combinată cu anumite alimente. Este vorba despre grăsimi, dulciuri, paste, cartofi, orez și carne.