Alina Bica rămâne cu pedeapsa de 4 ani de închisoare. Curtea Supremă a dat verdictul

Alina Bica

Alina Bica

Alina Bica, fosta șefă DIICOT, a primit miercuri o lovitură dură din partea Curții Supreme. Insituția a respins recursul în casație, motiv pentru care acuzata a rămas cu pedeapsa de 4 ani de închisoare.

Alina Bica a început cu stângul anul 2021, având în vedere că a rămas cu pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare primită în anul 2019. Aceasta a fost acuzată de către DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Așadar, miercuri, un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins Alinei Bica recursul în casație.

“Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 284 din data de 27 noiembrie 2019 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 3067/1/2018. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

Totuși, trebuie menționat că există și o opinie separată a unui magistrat, în sensul admiterii recursului în casație și achitării Alinei Bica.

Alina Bica a fost condamnată definitiv în 2019

Amintim că fosta șefă DIICOT a fugit din România înainte de pronunțarea sentinței, fiind localizată, inițial, în Costa Rica. Ulterior, aceasta a părăsit locația, în prezent fiind localizată în Italia, acolo unde a cerut să nu fie extrădată în România.

Trebuie menționat că, potrivit unor informații apărute în presă, un avocat italian care o reprezintă pe Alina Bica a anunțat că o instanță din Italia a respins extrădarea fostei șefe DIICOT în România și i-a permis acesteia să execute pedeapsa în Italia.

Știrileprotv.ro amintesc că, în noiembrie 2019, aceasta a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani de închisoare cu executare.

Conform DNA, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Astfel, în contextul în care, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat în dosarul RAFO, instrumentat de DIICOT, în care rechizitoriul a fost întocmit de Bica, omul de afaceri a pus, prin avocaţii săi, la dispoziţia lui Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost ofiţer de poliţie judiciară şi consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării şi exprimării unei opinii, atât de el, cât şi de către Bica, pentru a avea şansa unei soluţii favorabile.