Mândria Republicii Moldova la Jocurile Olimpice. Singura sportivă care-și reprezintă țara în această probă

republica moldova

Steag Republica Moldova/SURSA FOTO: Dreamstime

Ea este mândria Republicii Moldova! Află cine este Alisa Glinka, singura sportivă care își reprezintă țara în proba de dressage la Jocurile Olimpice de la Paris.

Alisa Glinka, mândria Republicii Moldova

Alisa Glinka, în vârstă de 36 de ani, este singura sportivă din proba de dressage care a reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris.

Aceasta a obținut un rezultat de 66.056 la debutul său în proba de dresaj la Jocurile Olimpice. Acest rezultat i-a asigurat locul 9 în Grupa C.

„Sportiva Alisa Glinka a înregistrat rezultatul 66.056 la debutul său la Jocurile Olimpice în proba de echitație, dresaj. Acest rezultat i-a permis să se claseze pe locul 9 în Grupa C, încheindu-și astfel participarea la Olimpiada de la Paris”, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Olympic Moldova a scris pe Facebook că „determinarea și eleganța sa au captivat inimile tuturor, lăsând o amprentă de neșters în istoria competiției”.

Anterior, Alisa Glinka a participat la Campionatul European din 2021 și la Campionatul Mondial din 2022.

Ce este dressage-ul?

Dressage-ul se axează pe demonstrarea abilității de comunicare și armonie între cal și călăreț printr-o serie de mișcări precise și elegante. În cadrul competițiilor de dressage, calul și călărețul trebuie să execute un set de figuri pe un teren pătrat, incluzând schimbări de ritm, piruete, treceri laterale și alte elemente care evidențiază flexibilitatea, atenția și echilibrul calului.

Performanțele sunt evaluate de un juriu care acordă puncte pentru fiecare mișcare, luând în considerare acuratețea execuției, eleganța și sincronizarea între cal și călăreț.

Marian Enache și Andrei Cornea, aur olimpic la canotaj

Și România are motive de bucurie astăzi. Sportivii Marian Florian Enache și Andrei Sebastian Cornea au adus prima medalie de aur pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice, câștigând proba de dublu vâsle masculin. Aceasta este a doua medalie de aur pentru România la Paris, după cea obținută de David Popovici la 200 de metri liber.

Campioni europeni în exercițiu, Andrei și Marian au avut o cursă remarcabilă, cu un final spectaculos. Ei au încheiat proba în 6 minute, 12 secunde și 58 de sutimi. Pe locul doi s-a clasat echipajul din Ţările de Jos, iar pe locul trei a venit echipajul din Irlanda.

Aceasta este a patra medalie pentru România la Paris, dintre care a doua de aur, după cele obținute de David Popovici (aur și bronz) și Ancuța Bodnar și Simona Radiș (argint). Mai multe puteți citi aici.