Grupul german de asigurari Allianz Group a anuntat o scadere de 28% a profitului net in cel de-al doilea trimestru al anului, pana la 1,5 miliarde euro. In urma cu un an profitul net al companiei a fost de 2,1 miliarde euro.

Veniturile totale ale Allianz Group au scazut pana la 22 miliarde euro de la 24,3 miliarde euro in perioada similara din 2007. Profitul operational al grupului a scazut cu 36%, pana la 2,1 miliarde de euro, de la 3,3 miliarde euro in trimestrul doi al anului trecut.

In primele sase luni ale anului in curs grupul de asigurari a realizat un castig net 2,7 miliarde euro si un profit operational de 4 miliarde euro.

Grupul a anuntat ca perioada dificila prin care trece piata de capital a avut un efect negativ asupra veniturilor sale si asupra afacerilor diviziei de asigurari de viata.

„Mediul de afaceri nesigur a exercitat presiuni asupra rezultatelor din al doilea trimestru. Cu toate acestea, fundamentele afacerii raman solide si am inregistrat o performanta puternica”, a declarat CEO-ul Allianz , Michael Diekmann.

Sursa: Insurance Business Review