Compania de asigurari Allianz-Tiriac a depus, in data de 21 februarie, la Comisia  de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) documentatia necesara in vederea intrarii pe piata pensiilor private facultative (Pilonul III), informeaza un comunicat al companiei.

 

“Allianz-Tiriac va opera pe aceasta piata prin intermediul unei societati de administrare de pensii facultative nou constituite pentru care am depus azi documentatia de autorizare”, a declarat Crinu Andanut, director al Diviziei de Pensii din cadrul Allianz-Tiriac Asigurari SA.

 

Potrivit comunicatului, actionarul majoritar al acestei societati de administrare a pensiilor facultative este Allianz-Tiriac Asigurari SA. Compania va astepta un raspuns din partea autoritatilor intr-un interval de timp de maximum 30 de zile dupa care va continua demersurile pentru finalizarea tuturor procedurilor legale.

 

Allianz-Tiriac este interesata si de cea de-a doua componenta a reformei sistemului public de pensii, pensiile obligatorii administrate privat (Pilonul II), intentionand sa detina o pozitie de top pe piata de pensii private din Romania, se mai arata in comunicat.

 

“Forta financiara a Allianz-Tiriac si a Grupului Allianz, din care facem parte, expertiza internationala la care avem acces, prin intermediul Allianz, pe piete din Europa si din regiune – Europa Centrala si de Est – alaturi de o puternica retea de distributie sunt principalele avantaje pe care mizam in obtinerea pozitiei de lider pe aceasta piata”, a declarat Crinu Andanut.

La pensiile private facultative vor putea contribui toate persoanele care obtin venituri profesionale impozabile. Conform legii, contributia lunara este limitata la 15% din venitul brut al contributorului, iar contributiile la pilonul III sunt deductibile de la impozitul pe venit in limita a 200 de euro pe an. 

Allianz-Tiriac Asigurari SA este unul dintre principalii asiguratori din Romania. Compania face parte din Grupul Allianz, unul dintre liderii pietei de asigurari la nivel mondial.

 

Sursa: Capital 23 Februarie 2007