Primele brute subscrise de compania autohtonă au scăzut cu aproape 20% în primul semestru al acestui an, ajungând la 538 miliopane de lei, ptorivit unui comunicat al asigurătorului. Profitul operaţional al companiei a înregistrat o reducere similară, de peste 19%, ajungând la 14,8 milioane de lei la sfârşitul lunii iunie.

“Profitul operaţional a fost menţinut la un nivel rezonabil dacă ţinem cont de consecinţele negative induse de inundaţiile întâmplate în iunie şi de creşterea TVA, care şi-au produs efectele exact la sfârşitul primului semestru”, se afirmă în comunciatul Allianz-Țiriac.
 
Veniturile din asigurări generale au fost de 496 de milioane de lei, în scădere cu 21% comparativ cu primul semestru din 2009.

„Suferim la capitolul venituri alături de partenerii noştri din industria leasingului, acolo unde efectele crizei se resimt extrem de puternic. Contracţia portofoliului nostru auto vine atât pe fondul lipsei clienţilor noi dispuşi să achziţioneze autovehicule în sistem leasing, cât şi ca urmare a denunţării sau finalizării contractelor încheiate în anii anteriori“, a explicat directorul general al Allianz-Țiriac, Rangam Bir.

În acest context valoarea primele subscrise pe clasele de asigurări auto (Casco şi RCA) s-a redus cu peste 100 milioane de lei, ajungând la o valoare de 382 de milioane de lei. Asigurările auto continuă să deţină cea mai mare pondere în portofoliului Allianz-Țiriac – 77% din total.

Şi subscrierile companiei pe segmentul asigurărilor de viaţă au scăzut cu circa 10% în primul semestru al acestui an, valoarea cumulată a primelor brute ajungând la circa 42 de milioane de lei.

În a doua parte a acestui an managementul Allianz şi-a propus să se aproapie de veniturile realizate în anul anterior, chiar dacă pe segmentul asigurărilor generale, va fi foarte dificil. “Pentru a susţine acest obiectiv, vom căuta să evităm pe cât posibil o majorare a tarifelor de prime care să compenseze efectele creşterii cotei TVA, chiar dacă ne aşteptăm ca această abordare să determine o reducere a nivelului profitabilităţii”, a mai spus Bir. El afirmă că Allianz va raporta profit şi în acest an.