Allview Speed City este o tabletă de 7 inch lansată de braşoveni la finele anului trecut şi pe care Capital a testat-o recent. Speed City este echipată cu un procesor dual-core Cortex A9, 1,5 GHz, procesor grafic Mali 400 MP2, 1 GB memorie RAM DDR3, spaţiu de stocare de 8GB care poate fi extins până la 32 de GB, cameră foto frontală de 0,3 MP, Wi-Fi, microUSB 2.0, miniHDMI, microSD şi sistem de operare Android 4.1.1 Jelly Bean.
Tableta are un preţ de 499 lei, explicabil atunci când deschizi cutia. Aici nu vei găsi cablu OTG, husă sau căşti, ci doar încărcătorul. Tableta are o greutate de 327 grame şi poate fi manevrată cu uşurinţă cu o singură mână. Spatele tabletei este din aluminiu, iar pe partea frontală nu vei găsi niciun buton. Butonul de Home se află în partea de jos a tabletei, iar cel de Power în partea de sus. La început, este foarte uşor să confunzi cele două butoane, însă cu timpul te obişnuieşti. Volumul se regleză de pe ecran. Tableta are un ecran de tip TFT-LCD ce suportă o rezoluţie de 800 x 480 pixeli. Acesta este destul de luminos, însă trebuie ţinut într-un anumit unghi pentru a te bucura de cea mai bună imagine. Filmele HD, jocurile şi site-urile rulează foarte bine. În perioada cât am testat tableta nu s-a întâmplat ca aceasta să se blocheze vreodată. Un aspect important care trebuie luat în considerare este 3G-ul. Tableta este compatibilă cu mai multe modemuri, dar nu şi cu cele RCS&RDS.  Modele compatibile sunt E180, E122-1, E1750, MF637, MF662, E169, E261, MF691, MF190, E367, E1750. Altfel, pe Wi-Fi, aceasta se mişcă destul de bine.
Tableta vine cu sistemul de operare Android 4.1.1 (Jelley Bean) care nu oferă suport pentru Adobe Flash Player, adică browserul nu vede conţinutul flash al paginilor web. Allview Speed City are, ca toate tabletele braşovenilor, preinstalat Bidefender Mobile Security, Office Suite şi AllTv, aplicaţia care împreună cu telecomanda Allview îţi transformă TV-ul într-un smart TV. O problemă pe care am întâmpinat-o atunci când am conectat tableta la TV prin cablu HDMI a fost lipsa sunetului. În plus, dacă nu ai căşti sunetul redat de tabletă este destul de slab. În ceea ce priveşte autonomia, bateria rezistă chiar şi 4 ore la utilizare intensivă şi până la 7 ore la o utilizare normală. În standby rezistă mai mult de 7 zile.

În concluzie, Allview Speed City este o tabletă foarte bună pentru cei care nu au avut până în prezent una. Tableta are un design agreabil, este rapidă, iar preţul este accesibil. Unii s-ar putea să se plângă de lipsa unei camere mai performante montată pe spate, de lipsa GPS-ului sau a Bluetooth-ului, de bateria slabă sau de incompatibilitatea cu anumite modemuri 3G, însă preţul de 499 lei o va face cu siguranţă un bestseller.