Tabletele sunt printre cele mai dorite cadouri de Crăciun, alături de smartphone-uri şi laptopuri, însă având în vedere gama variată disponibilă pe piaţă este greu să alegi un model. Tabletele performante au preţuri pe măsură, în special cele Apple, însă braşovenii de la Allview au reuşit să creeze o tabletă care nu este doar subţire (7,2 mm) ci şi puternică. Viva i8 este prima tabletă a celor de la Allview cu procesor Intel şi una dintre cele mai bune pe care le-am testat.

Tableta are o carcasă de aluminiu, este uşor de ţinut cu o singură mână şi cântăreşte doar 312 grame. În ceea ce priveşte caracteristicile, Allview Viva i8 are un ecran de 7,9 inch, IPS LCD cu rezoluţie 1.024×768 pixeli, format 4:3. Procesorul Intel Z2580 are o frecvenţă de 2GHz. Memoria RAM de 1 GB este de tip DDR2, iar spaţiul de stocare intern este de 16 GB, extensibil până la 32 de GB cu MicroSD.

Ecranul  are unghiuri de vizualizare foarte bune, filmele HD pot fi urmărite până la opt ore graţie acumulatorului de 4600 mAh. Difuzoarele sunt puternice, însă mai bine optaţi pentru o boxă externă pentru un sunet şi mai bun.  Camera frontală de 2 MP poate fi folosită pentru pentru convorbiri şi conferinţe video, în timp ce cu camera de pe spate de 5 MP poţi realiza fotografii şi filmuleţe full HD.

La capitolul conectivitate tableta include, Bluetooth, Wi-Fi şi 3G prin modem. Viva i8  oferă o experienţă de navigare foarte bună, iar jocurile rulează fără lag.  Tableta are şi un receptor GPS  performante care are un consum de energie redus de până la 7 ori.

Bateria îi conferă tabletei o autonomie de 8 ore în regim de funcţionare normal, însă la un regim intens se poate epuiza şi în 4 ore. În regim de aşteptare tableta rezistă  până la 460 de ore.   Viva i8 oferă un design elegant, un procesor puternic şi rapid, o baterie cu o autonomie bună şi o performanţă întâlnită numai la modelele de 3.000 de lei. Allview Viva i8 are un preţ de 899 lei.