Brașovenii de la Allview au lansat la sfârșitul lunii iulie o nouă gamă de tablete denumită Viva. Primele tablete din serie, Viva Q7 şi Viva Q8, sunt cele mai subțiri create vreodată de companie, având o grosime de 7,5 mm.

Am avut ocazia să testăm modelul Viva Q7, iar tableta nu ne-a dezamăgit. Din punct de vedere al caracteristicilor, Viva Q7 are un ecran de 7 inch, procesor cu patru nuclee de 1 Ghz, placă video Power VR SGX544 MP2 cu 8 nuclee şi 1GB memorie RAM. Memoria internă este de 8 GB și poate fi extinsă la 32 de GB.

La prima vedere, tableta impresionează prin designul său. Poate fi ținută foarte ușor cu o singură mână, aceasta cântărind puțin peste 280 de grame. Butonul de on/off este montat în partea stângă sus, iar cel de home în dreapta. Până te obișnuiești, ai tendința să le confunzi. Tot în partea de sus se găsesc și portul de alimentare, cel HDMI și mufa jack. În partea de jos se află slotul de card pentru mărirea spațiului de stocare și difuzorul. Nu există butoane de volum fizice, acesta reglându-se de pe ecran.

Ecranul este de tip IPS LCD de 7 inch cu rezoluție 1.024×600 pixeli, deci nu este HD, însă unghiurile de vizualizare sunt bune. Filmele se văd bine dar difuzorul este mic și nu poate reda sunetul așa cum ar trebui, însă acest lucru se poate remedia cu ajutorul unei boxe externe. Camera frontală este de 0,3 MP și este numai bună pentru apeluri video. Aplicațiile se mișcă bine, iar paginile de net se încarcă rapid, grație procesorului quadcore. Viva Q7 vine cu un player 4K și sistem de operare Android 4.2.2 Jelly Bean.  În plus, aceasta include și funcţia Fast Boot, care  permite pornirea tabletei într-un timp de numai 5 secunde. Autonomia  bateriei are de suferit având în vedere faptul că tableta este atât de subțire și ușoară, aceasta epuizându-se în 3-4 ore in regim de utilizare intens, însă poate rezista și o zi și jumătate dacă este folosită pentru navigare web.  Tableta Viva Q7 are un preţ de 599 lei. Acest model este ideal pentru cei care vor o tabletă performantă, ultra-portabilă, care să poată fi manevrată cu o singură mână și care să aibă un preț rezonabil.