Impulsionata, in principal, de realizarea unor noi tranzactii deal cu actiuni Alro Slatina, valoarea totala a tranzactiilor realizate la Bursa de Valori Bucuresti, in saptamana 7-13 iunie, s-a ridicat la 297 miliarde lei fiind de peste 12 ori mai mare decat nivelul consemnat in saptamana anterioara. In ceea ce priveste dinamica pietei, indicele BET, care urmareste evolutia celor mai lichide zece societati listate la categoria I a scazut cu 2,58% pana la 599,7 puncte in timp ce indicele BET-C, care monitorizeaza evolutia tuturor societatilor cotate la bursa, cu exceptia celor cinci SIF, s-a diminuat cu 1,29% pana la 503,13 puncte. In acelasi interval, indicele BET-FI, care monitorizeaza evolutia celor cinci SIF a crescut puternic cu 11,52% pana la 1.202,77 puncte, cele cinci SIF inregistrand cresteri saptamanale cuprinse intre 8,3% (SIF Muntenia) si 15,3% (SIF Moldova).
La inceputul saptamanii, au fost inregistrate noi tranzactii deal cu actiuni Alro Slatina. Astfel, in data de 11 iunie, prin doua tranzactii deal s-a transferat un pachet de 4,9% din capitalul social al producatorului de aluminiu la pretul de 20.000 lei pe actiune, iar in urmatoarea sedinta de tranzactionare inca 2,68% din actiunile Alro au facut obiectul unei tranzactii deal la acelasi nivel de pret. Vanzatorii acestor actiuni sunt Radiance Inc, respectiv, Globoid Financed Establishment iar cumparatorul este Marco Acquisition Ltd., care impreuna cu Conef detine in prezent 32,08% din capitalul social al Alro. Conform declaratiilor conducerii Marco Acquisition Ltd, grupul a depus la CNVM un prospect de oferta publica pentru achizitionarea actiunilor Alro.
Pe piata regular, cele mai tranzactionate titluri au fost cele emise de Banca Transilvania, care au inregistrat o scadere saptamanala de 9,2% si un pret de inchidere de 1.680 lei pe actiune in data de 13 iunie; de BRD-Groupe SociA