Salata de boeuf este aproape nelipsită de pe mesele românilor de sărbători, însă gospodinele ar trebui să știe că există rețete alternative la aceea clasică. Vă prezentăm în continuare o rețetă pentru o salată delicioasă care îi va cuceri pe oaspeți.
Aproape toți româniu au gustat măcar o dată salata de boeuf. Alături de salata de ciuperci cu maioneză sau salata de vinete, salata de boeuf este foarte populară în România și un produs obligatoriu la toate petrecerile de familie.
Gospodinele obișnuite cu clasica rețetă de salată de boeuf pot apela însă la rețeta de mai jos pentru un alt fel de salată delicioasă.
Care sunt ingredientele de care avem nevoie
– 200 grame de carne de porc;
– 3 ouă;
– 150 grame de cașcaval;
– o conservă de porumb;
– 3-4 căței de usturoi;
– 5 linguri de maioneză;
– sare și piper după gust.
Mod de preparare
Întâi trebuie să fierbem carnea, să o lăsăm să se răcească și să o tocăm în cubulețe. Același lucru facem și pentru cele trei ouă. După aceasta adăugăm carnea și ouăle, tăiate cubulețe, într-un bol.
Luăm apoi cașcavalul și-l dăm prin răzătoare peste bolul cu carne și ouă.
Porumbul, ingredientul principal al acestei salate, se adaugă în bolul cu celelalte ingrediente. Urmează apoi cățeii de usturoi pe care-i zdrobim și adăugăm peste ingredientele din bol.
Peste tot conținutul adăugăm maioneză și amestecăm bine. Se adaugă după gust piper și sare.
Salata obținută va fi una delicioasă și, dacă punem ceva mai mult piper, puțin picantă. La salată se pot adăuga, dacă dorim, castraveți proaspeți și pătrunjel tocat.
După ce am preparat salata, punem bolul în frigider pentru 3 ore și apoi o putem servi la masă oaspeților.