Producatorul slovean Alveus, unul dintre principalii jucatori de pe piata romaneasca a chiuvetelor, implineste in acest an 10 ani de cand este prezent in Romania.

Cifra de afaceri pe Romania in 2008 a companiei Alveus este de peste 3,500,000 euro, cu o rata medie anuala de crestere de 30%.

2008 a insemnat pentru Alveus o cota de piata in Romania de 30% dupa valoare si 25% dupa cantitate, la nivel mondial CA a companiei fiind de peste 50 milioane de Euro. Mai bine spus, fiecare a patra chiuveta vanduta in Romania este Alveus.

Produsele Alveus inseamna in primul rand chiuvete de inox si cele composite, dar si bateriile de bucatarie, hotele de bucatarie, cuptoarele si plitele incoroporabile.

In acest an Alveus a lansat o gama de nivel economic spre mediu, gama Line cu preturi incepand de la 300 de lei. Chiuvetele din gama Line sunt contemporane, apropiate de stilul minimalist dar totusi practice.

”Cand am lansat aceasta gama, ne-am gandit la femeia din ziua de azi si la ritmul alert, acestea au stat la baza dorintei de confort sportit in bucatarie.De asemenea, trebuie sa recunoastem ca in foarte multe locuinte bucataria reprezinta un al doilea living deoarece acolo se pregateste masa, acolo preferam sa servim cina si tot acolo ne adunam cu prietenii, fiind locul central al vietii sociale in caminul modern”, a afirmat Zoltan Pilecki (foto), country manager Alveus Romania.

Alveus va continua in acest an unul din cele mai de succes proiecte, “Pachetul Economic”, acesta contine chiuveta, plita, hota, cuptorul, toate incorporabile, la un pret recomandat de vanzare in magazine de 1899 lei. Zoltan Pilecki adauga : “am repozitionat chiuvetele composite, scazand pretul acestora cu pana la 15% in conditiile in care acestea tind sa aiba o cota tot mai mare din vanzarile de chiuvete, apropiindu-ne de piete mai mature din vestul Europei”.

Cei 40 de ani de experienta, productia a peste 13 milioane de chiuvete de bucatarie si a catorva milioane de recipienti gastronomici, la fel ca si cresterea continua a volumului de vanzari demonstreaza o buna orientare economica, activitate inovatoare si vitalitate.

Kovinoplastika Loz d.d. este o companie cu o traditie de 46 de ani, recunoscuta pentru produsele sale pe piata slovena ca si pe pietele din Germania, Austria, Franta. Polonia, Cehia, Iugoslavia etc. ALVEUS ROMANIA SRL este reprezentantul producatorului din Slovenia de chiuvete pentru bucatarii, echipament tehnico-sanitar si electrocasnice.

Produsele ALVEUS au patruns în România înca din 1995, iar în 1999 s-a impus deschiderea unei reprezentante datorita cresterii constante a cererii. În acelasi timp cu cresterea cererii de chiuvete de inox (produsul de baza cu care a început sa se impuna pe piata), ALVEUS ROMANIA a diversificat din ce în ce mai mult oferta de produse, ajungând astazi sa se prezinte în fata clientilor cu tot ce este necesar într-o bucatarie moderna. ALVEUS ROMANIA comercializeaza pe piata romaneasca chiuvete din inox, chiuvete din materiale composite, baterii, hote, aragaze, plite si cuptoare incastrabile.