Retailerul american Amazon se află în negocieri pentru o posibilă preluare a companiei franceze, Vente-Privee, care activează în comerţul online de fashion, potrivit unor surse apropiate situaţiei citate de blog-ul Tech Crunch.

Vente-Privee operează precum un club privat de vânzări. Cu toate acestea, Xavier Court, directorul de marketing al companiei, a declarat că Vente-Privee este mândră de această ştire, însă nu este reală în totalitate.

Sursa citată de Tech Crunch a subliniat că cele două companii nu au căzut încă la o înţelegere, însă negociază cel mai probabil un preţ care se apropie de două miliarde de euro, sau 3,01 miliarde de dolari.

În luna octombrie, Vente-Privee anunţase că vrea să îşi vândă activele pentru un preţ cuprins între 2 şi 4 miliarde de dolari.

Vente-Privee a fost lansat în Franţa în 2001, devenind un puternic retailer în vânzările online datorită unor mărci ale unor designeri renumiţi de modă. Pentru preluarea clubului de cumpărături, Amazon rivalizează cu Gilt şi eBay.