Retailerul online Amazon.com a anuntat cele mai mari vanzari de sezon de pana acum si a apreciat ca perioada Craciunului din acest an a fost una dintre cele mai bune, in ciuda caderii pietei de retail din Statele Unite.

Clientii Amazon au comandat pe 15 decembrie, ziua ce a marca punctul culminant al vanzarilor, 6,3 milioane de obiecte, fata de 5,4 milioane de obiecte comandate in cea mai ocupata zi a anului trecut.

Cele mai bine vandute produse pe Amazon.com in aceasta perioada au fost consolele Nintendo Wii, televizoarele LCD Samsung de 52 de inch cat si iPod Touch de la Apple.

Potrivit presei internationale, vanzarile retailerilor online au fost sustinute de furtunile puternice care s-au inregistrat in mai multe zone din SUA. Amazon.com a fost unul dintre cei mai preferati retaileri online datorita raspandirii si flexibilitatii oferite de modelul de afaceri utilizat.

Vanzarile retailerilor americani au scazut cu 8% in perioada sarbatorilor din acest an, cele mai slabe rezultate din ultimele decenii, potrivit datelor publicate de MasterCard pe 25 decembrie.

Sursa: USA Today