Ambasada României în SUA: Șeful Pentagonului vine în România
Ambasada României în Statele Unite ale Americii (SUA), informează că secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, va vizita România săptămâna viitoare. Această vizită face parte dintr-un turneu care mai include vizite în Georgia și Ucraina, acesta având loc înainte de participarea la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO, de la Bruxelles.
Ambasada României în Statele Unite ale Americii mai spune că România este singura țară membră NATO din cadrul turneului care se încheie cu participarea secretarului apărării la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO.
Un oficial al Pentagonului e demisionat de frica Chinei
În primul său interviu de când a părăsit postul de la Departamentul Apărării în urmă cu o săptămână, Nicolas Chaillan a susținut îcă eşecul SUA de a răspunde la ameninţările cibernetice chineze pune în pericol viitorul copiilor săi, conform ft.com
Astfel, acesta a explicat că şi-a dat demisia în semn de protest faţă de ritmul lent al transformării tehnologice din armata americană.
„Nu avem nicio şansă împotriva Chinei în 15-20 de ani. În acest moment, este deja o afacere încheiată; în opinia mea, s-a terminat deja”, a declarat acesta pentru sursa menționată.
A petrecut trei ani într-o poziţie de top în cadrul Pentagonului
Chaillan, în vârstă de 37 de ani, care a petrecut trei ani într-o poziţie de top în cadrul Pentagonului în domeniul securităţii cibernetice, a declarat că Beijingul se îndreaptă spre dominaţia globală datorită progreselor sale în domeniile inteligenţei artificiale, învăţării automate şi capacităţi cibernetice.
De asemenea, acesta a subliniat că aceste tehnologii emergente sunt mult mai critice pentru viitorul Americii decât partea de hardware-ul, cum ar fi noile avioanele de luptă F-35. El a adăugat că apărarea cibernetică a SUA în unele departamente guvernamentale se afla la „nivel de grădiniţă”.
Totodată, Chaillan a dat vina pe reticenţa Google de a colabora cu departamentul de Apărare al SUA în domeniul inteligenţei artificile şi pe dezbaterile ample despre etica AI pentru modul lent în care SUA a avansat în domeniu.