Ambasada SUA a tras un semn de alarmă asupra unei noi metode a escrocilor care vizează programul Diversity Visa. Instituția a avertizat, printr-o postare pe pagina de Facebook că, în ultimele zile, un număr mare de persoane au fost contactate prin e-mail pentru a fi înștiințate că au fost selecţionate în programul Diversity Visa. Acestora li s-a cerut să completeze formulare cu datele lor personale.

„Nu furnizaţi datele dumneavoastră personale unor pretinşi <consultanţi de viză>, care încearcă să vă păcălească oferindu-vă asistenţă contra unor sume de bani”, transmit reprezentanții Ambasadei.

Aceștia reamitesc că pentru programul Diversity Visa participarea a avut loc în perioada 6 octombrie – 9 noiembrie 2021. Reprezentanții Ambasadei spun că singurul mod de a afla dacă o persoană a fost selectată este să verifice personal, după 7 mai 2022, pe pagina oficială de internet a Departamentului de Stat la: dvprogram.state.gov.

Apelul făcut de Ambasada SUA referitor la programul Diversity Visa

„Vă reamintim că pentru programul DV-2023 participarea a avut loc în perioada 6 octombrie – 9 noiembrie 2021, iar singurul mod de a afla dacă aţi fost selecţionat este să verificaţi personal, după 7 mai 2022 pe pagina oficială de internet a Departamentului de Stat la: https://dvprogram.state.gov/„, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA.

Trebuie subliniat că în luna martie, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, după întâlnirea cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, despre problema vizelor pentru intrarea în Statele Unite. În conferinţa de presă comună de după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, șeful statului a menţionat scurt şi subiect.

“Am discutat, de asemenea, chestiunea Visa Waiver pentru România şi sperăm să avem rezultate şi pe această linie”, a precizat preşedintele României.

Mesajul lui Iohannis privind eliminarea vizelor pentru SUA

“Îmi exprim satisfacţia pentru realizarea vizitei în România a doamnei vicepreşedinte Harris. Sunt sigur că discuţiile de substanţă pe care le-am avut vor fi urmate de măsuri concrete şi decizii adecvate contextului fără precedent pe care îl traversăm în această perioadă”, a adăugat Klaus Iohannis.

La începutul lunii februarie, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, oferea detalii despre acest subiect, precizând că România vrea să demareze o campanie de conștientizare a publicului, astfel încât să nu mai fie atât de multe persoane respinse la solicitarea unei vize pentru SUA.

România trebuie să schimbe strategia în ceea ce privește pașii pentru Visa Waiver, iar în perioada următoare va solicita în acest sens autorităților americane o foaie de parcurs, a explicat diplomatul.

„Nu există niciun stat care să fi fost inclus în programul Visa Waiver de la o rată de respingere a vizelor de 10%, așa cum suntem noi acum, la sub 3% într-un an fiscal, așa cum cere legislația americană”, a declarat atunci Andrei Muraru.