"Aş vrea să vă spun că sunt mândru că avem astăzi (marţi, 10 martie 2015 – n.r.) în România cea mai numeroasă delegaţie comercială din Marea Britanie de la Revoluţie încoace. România are nişte planuri foarte ambiţioase mai ales în domeniul infrastructurii, iar Marea Britanie este foarte potrivită să ajute România în acest sens. Consideră că România şi Marea Britanie se potrivesc în acest domeniu", a afirmat Brummell.
La rândul său, şeful delegaţiei comerciale de la Londra, Brian Welson, a menţionat că România are capacitate organizatorică, iar companiile britanice sunt dispuse să investească în ţară.
"România are la dispoziţie o resursă extraordinară de dezvoltare. Companiile britanice sunt dispuse să ajute economia României, în aşa fel încât schimbările să fie semnificative. Industria britanică trebuie să joace un rol-cheie în procesul de modernizare al României", a spus Welson.
Peste 50 de companii britanice au vizitat Bucureştiul pe 9 şi 10 martie, în cadrul celei mai mari misiuni comerciale britanice în România de după Revoluţia din 1989. Iniţiativa, care are scopul de a stimula tranzacţiile comerciale cu România, a fost condusă de Brian Welson, ambasadorul comercial al Agenţiei Guvernamentale Britanice pentru Comerţ şi Investiţii /UKTI/.
Vizita a făcută parte dintr-un program mai amplu care vizează dublarea tranzacţiilor comerciale ale Marii Britanii cu Europa Centrală şi de Est /ECE/ la 30 miliarde lire sterline, până în 2020. Delegaţiile GREAT Mega Mission 2015 au explorat oportunităţile locale de afaceri din sectoare precum transportul public, managementul resurselor de apă, mediu, energie nucleară, petrol şi gaze naturale.
Comerţul bilateral dintre România şi Marea Britanie a ajuns la 3 miliarde de euro în 2014, investiţiile britanice în România ridicându-se în prezent la 6,5 miliarde de euro. AGERPRES