AmCham Romania anunță componența Consiliului Director pentru mandatul 2025-2026
Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) a anunțat astăzi componența Consiliului Director pentru mandatul 2025-2026, ales în urma Adunării Generale a Membrilor desfășurate la sfârșitul lunii martie.
Vlad Boeriu, noul Președinte al AmCham Romania
Vlad Boeriu, Tax & Legal Partner-in-Charge la Deloitte România, a fost ales în funcția de Președinte al AmCham Romania pentru următorul an de mandat. Boeriu va fi susținut de o echipă de conducere puternică, care include, în calitate de Vice-președinți, pe Cerasela Baiculescu, Country General Manager la IBM Romania & Moldova, și pe Gabriela Popescu, Corporate, External and Legal Affairs Lead pentru Central Europe la Microsoft. În calitate de Trezorier, Luminița Runcan, Senior Advisor to the President și Supervisory Board Chair la Banca Transilvania, va contribui la gestionarea resurselor organizației.
Consiliul Director al AmCham Romania include și alți membri de marcă
Consiliul Director al AmCham Romania include și alți membri de marcă din diverse sectoare economice, printre care Nicoleta Forfotă, Corporate Bank Head la Citibank, Cornel Cărămizaru, General Manager la Coca-Cola HBC Romania, Claudia Sofianu, Partner în Tax & Law Department la EY Romania, și Elisabeta Moraru, Country Director la Google pentru Bulgaria, Ungaria, Moldova și România. De asemenea, Georgiana Coșoveanu, Director Governmental Affairs & Policy la Johnson & Johnson Romania, Ciprian Lăduncă, Managing Partner la LCL Advisory, Daniela Nemoianu, Managing Partner la Nemoianu Attorneys at Law, Ionuț Sas, SVP Finance la UiPath și Nedim Baytorun, CEO la Vodafone Romania, completează echipa de conducere a organizației.

Președintele Vlad Boeriu a reafirmat angajamentul AmCham Romania
La preluarea mandatului, Președintele Vlad Boeriu a reafirmat angajamentul AmCham Romania de a susține prioritățile economice ale României, în special proiectul de integrare a țării în Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Boeriu a subliniat importanța acestui proiect pentru îmbunătățirea profilului investițional al României și pentru dezvoltarea socio-economică a țării. De asemenea, a menționat măsurile necesare consolidării fiscal-bugetare, inclusiv creșterea colectării veniturilor și reducerea evaziunii fiscale.
„AmCham Romania va continua să susțină eforturile României de integrare în OCDE, cel mai important proiect de țară, care are potențialul de a îmbunătăți profilul investițional al României și de a contribui la dezvoltarea socio-economică în ansamblu. Tot în direcția asigurării unui cadru favorabil atragerii investițiilor, considerăm prioritare măsurile care să conducă la consolidarea fiscal-bugetară în 2025 și în anii care urmează, axate pe creșterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat și pe reducerea evaziunii fiscale. De asemenea, susținem îmbunătățirea capacității de utilizare a finanțărilor disponibile prin PNRR, esențiale pentru proiectele majore de investiții publice în infrastructura de transport, energie, educație, sănătate etc. Contăm pe dialog și pe un parteneriat real între administrația publică și mediul privat, extrem de importante în perioade marcate de incertitudine, precum cea pe care România, și nu numai, o traversează în prezent”, a declarat Președintele AmCham.
Sustenabilitatea și prioritățile economice ale AmCham Romania
AmCham Romania continuă să sprijine dezvoltarea infrastructurii publice prin utilizarea eficientă a fondurilor disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), esențiale pentru proiectele majore de investiții în sectoare cheie precum transportul, energia, educația și sănătatea. În acest context, organizația se va concentra pe îmbunătățirea capacității de utilizare a finanțărilor europene și pe consolidarea unei economii durabile și competitive.
AmCham Romania este cea mai reprezentativă asociație de afaceri din România, cu o prezență de peste 30 de ani în țară. Organizația reunește 600 de companii americane, internaționale și românești, care au o contribuție semnificativă la economia națională, având investiții cumulate de peste 30 miliarde USD și generând mai mult de 250.000 de locuri de muncă. Membrii AmCham sunt activi în 32 de sectoare economice, iar organizația joacă un rol esențial în promovarea priorităților economice și în susținerea unui cadru favorabil pentru investițiile externe în România.
Pentru mai multe detalii, vizitați www.amcham.ro și urmăriți @AmChamRomania pe rețelele sociale.