Al doilea mare producator de procesoare pentru computere la nivel mondial a inregistrat in al doilea trimestru venituri de 1,38 miliarde de dolari, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada din 2006. Pierderile companiei in aceasta perioada au fost de 600 de milioane de dolari. Totusi, compania nu a mai inregistrat o scadere a cotei de piata si si-a imbunatatit marja profitului.

Desi compania a inregistrat in al doilea trimestru o crestere de 38% a livrarilor de procesoare, reducerile de preturi efectuate au afectat veniturile, care s-au situat la 1,1 miliarde de dolari. In aceasta perioada, AMD a vandut chip-uri grafice in valoare de 195 de milioane de dolari.

Dupa parcursul bun din ultimii doi ani, AMD a fost afectata puternic de noile lansari ale Intel si reducerile de pret efectuate rivalul sau, principalul producator mondial de procesoare.

AMD estimeaza ca veniturile sale din al treilea trimestru vor creste. Analistii se asteapta la o cifra de afaceri de 1,39 de miliarde de dolari de la companie.

Sursa: CNN