Compania este de peste zece ani în urma gigantului Intel, care controlează acum piața de procesoare pentru PC-uri. Compania dă ca motiv pentru concedierea a peste 1.400 de oameni gravele probleme de management cu care s-a confruntat în ultima vreme. Recent, consiliului director i-au trebuit câteva luni pentru a găsi un nou director executiv. 
AMD se așteaptă ca planul de restructurări să îi aducă economii, mai ales în aria cheltuielilor, de aproximativ 10 milioane de dolari în al patrulea trimestru al lui 2011 și de 118 milioane de dolari în 2012. Reducerile de personal vor avea loc în toate țările unde compania AMD este prezentă. AMD a intrat de curând în Cartea Recordurilor cu cel mai rapid procesor pentru PC creat vreodată – Overcloacat, modelul AMD FX, care a atins viteza de 8.429 MHz.
La fel ca Intel, AMD nu a reușit încă să intre pe piața de dispozitive mobile, care este dominată de procesoarele bazate pe tehnologia ARM, produse de companii precum Qualcomm, Texas Instruments  sau Samsung.