Advanced Micro Devices a anuntat pierderi peste asteptari si a numit un nou CEO, in incercarea de a recupera teren in ceea ce priveste cota de piata.

Insa inlocuirea lui Hector Ruiz cu Dirk Meyer in pozitia de CEO nu a reusit sa resusciteze valoarea actiunilor AMD, care au scazut cu 9% dupa anuntarea rezultatelor financiare. AMD a inregistrat pierderi mari in ultimele sase trimestre consecutive.

Astfel, compania a raportat o pierdere neta de 1,19 miliarde de dolari in cel de-al doilea trimestru al anului, sau 1,96 dolari pe actiune, in comparatie cu pierderile de 600 milioane de dolari inregistrate in perioada similara a anului trecut.

Veniturile au crescut compartiv cu aceeasi perioada din 2007 , de la 1,31 miliarde de dolari la 1,35 miliarde de dolari.

AMD a inregistrat in primul trimestru al anului in curs o pierdere de 358 milioane dolari, sau 59 de centi pe actiune, de la 611 milioane dolari, sau 1,11 dolari pe actiune acum un an.

Rezultatele AMD vin la doua zile dupa ce rivalul Intel a raportat o crestere cu 25% a profitului pentru al doilea trimestru al anului.

AMD, cu sediul in orasul Sunnyvale, California, a avertizat pe 7 aprilie ca va reduce personalul companiei cu 10%, sau aproximativ 1.680 locuri de munca.

Sursa: Reuters