Intr-o incercare dramatica de a-si mentine pozitia de unic rival real al Intel, Advanced Micro Devices (AMD) va anunta, marti, faptul ca se va diviza in doua companii, dintre care una se va axa pe crearea de microprocesoare, in timp ce a doua se va ocupa de fabricarea acestor procesoare.

Mai mult, AMD a anuntat ca doua fonduri de investitii din Abu Dhabi vor injecta un capital de cel putin 6 miliarde de dolari in cele doua companii create prin divizare. Acest bani vor fi folositi in principal pentru constructia unei noi fabrici de microcip-uri pe care AMD intentioneaza sa o ridice in apropierea localitatii Albany, New York. De asemenea, o parte in capitalul injectat va fi folosit pentru modernizarea unei fabrici deja existente, din localitatea Dresden, Germania.

AMD va detine 44,4% din noua entitate (fabrica din Albany), in timp ce restul actiunilor vor fi detinute de Advanced Technology Investment Co. (ATIC), companie creata de guvernul Emiratelor Arabe Unite. AMD a precizat ca dreptul de vot va fi impartit in mod egal.

Sursa: IHT