Amendă de 1.000 de lei. Este interzis să faci asta în fața blocului. Poliția te localizează imediat

blocuri, bloc

SURSA FOTO: Dreamstime

Un bucureștean a fost sancționat cu o amendă de 1.000 de lei pentru că a lăsat o cutie de carton în fața blocului. În cazul în care considerați că amenda este nejustificată, singura modalitate de a o contesta este prin depunerea unei plângeri la judecătoria din circumscripția unde a fost comisă contravenția.

Poți primi 1.000 de lei amendă dacă faci asta în fața blocului. Poliția te găsește rapid

Un bucureștean a primit o amendă de 1.000 de lei pentru că a lăsat o cutie de carton în fața blocului. Deși era zi de ridicat gunoiul, ghinionul bărbatului a fost ca pe acolo, în acel moment să treacă Poliția Locală.

Polițiștilor locali nu le-a fost greu să identifice cine este proprietarul cutiei. Așa că l-au sunat să-l anunțe că urmează să fie sancționat contravențional.

Există un număr mare de români care lasă diverse obiecte pe spațiul public, mai ales în zilele de ridicat gunoiul. Unii dintre aceștia ajung să plătească amenzi piperate.

Un cetățean din București a fost găsit de polițiștii locali pentru că a aruncat la gunoi o cutie pe care erau scrise datele sale personale, inclusive numărul de telefon.

Acesta a povestit că a luat amendă pentru cutia de carton pusă în sacul galben din ghena blocului. Sacul ar fi fost scos de către administrație și lăsat în fața blocului, pentru a fi luat de mașina de gunoi.

Totuși, până să vină mașina de gunoi să-l ia, bărbatul a fost sunat de către cei de la Poliția locală sector 6.

,,Aveau nr meu de pe awb-ul cutiei și mi-au dat amendă 1000 de lei pentru depozitarea deșeurilor pe spațiu public.”, a spus acesta.

Bărbatul intenționează să conteste amenda respectivă.

Autoritățile locale subliniază importanța respectării normelor de igienă și salubrizare pentru a asigura un mediu sănătos și sigur pentru toți locuitorii sectorului.

Cine îți poate da amendă pentru deșeuri?

Instituțiile cu putere de control și sancționare cu privire la deșeuri sunt Garda de Mediu, Gărzile forestiere, anumite structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum și autoritățile administrației publice locale și județene.

Cum se contestă o amendă?

Singura modalitate de a contesta o amendă primită este prin depunerea unei plângeri la judecătoria din circumscripția unde a fost comisă contravenția sau la judecătoria din raza teritorială a domiciliului sau sediului contravenientului.

Termenul de depunere a plângerii este de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal. După expirarea acestui termen, procesul-verbal care nu a fost contestat devine titlu executoriu, conform Ministerului Afacerilor Interne.