Plimbare ilegală pe plajă, încheiată prost pentru o șoferiță

Plimbare ilegală pe plajă. Autoturismul condus de femeie a fost surprins rulând periculos de aproape de apă, într-un perimetru în care legea interzice clar accesul oricărui vehicul motorizat. Mașina s-a apropiat la doar câțiva metri de mal, punând în pericol viețile muncitorilor care lucrau la amenajarea plajei pentru minivacanța de 1 Mai.

Aventura imprudentă s-a încheiat rapid: autoturismul a rămas împotmolit, iar femeia nu a reușit să-l scoată singură din nisip. Situația a fost remediată abia după intervenția unui tractor al Administrației Naționale „Apele Române”, care a tractat mașina înapoi pe carosabil.

Accesul auto pe plajă, sancționat de lege

Circulația cu vehicule motorizate pe plajele Mării Negre este interzisă conform O.U.G. nr. 19/2006, privind utilizarea plajei și controlul activităților desfășurate în zonele costiere.

Fapta este sancționată cu o amendă de până la 10.000 de lei, iar dacă aceasta este achitată în termen de 15 zile, contravenientul poate plăti doar jumătate din minimul prevăzut, adică 5.000 de lei.

Autoritățile reamintesc că plaja este un spațiu public protejat, iar astfel de gesturi iresponsabile pun în pericol atât infrastructura amenajată, cât și siguranța celorlalți oameni aflați în zonă.

Litoralul românesc se pregătește de asaltul turiștilor de 1 Mai

Plimbare ilegală pe plajă. Incidentul vine chiar în pragul debutului sezonului estival, care începe oficial pe 1 Mai, când peste 50.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc. Potrivit specialiștilor, cele mai căutate destinații rămân Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche și Eforie.

Prețurile pentru cazare variază între 250 și 400 de lei pe noapte, în funcție de confort și tipul unității de cazare. În plus, turiștii sunt atrași de evenimentele organizate în stațiuni, între care se remarcă festivalurile Sunwaves și Festival du Bonheur, dar și numeroase concerte și petreceri în cluburi și restaurante.

Peste 4.800 de pompieri pregătiți pentru minivacanța de 1 Mai

Pentru a face față fluxului de turiști și posibilelor situații de urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a mobilizat aproape 4.800 de pompieri, care vor fi disponibili zilnic pentru acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor sau intervenții de salvare.

Pompierii vor acționa cu peste 4.000 de mijloace tehnice, inclusiv 900 de echipaje de stingere, 470 de echipaje SMURD, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și autospeciale pentru transportul victimelor multiple sau pentru descarcerare.