CFR Călători anunță o amendă usturătoare pentru pasagerii care deschid uşa trenului în timpul mersului. Potrivit companiei de transport feroviar, cei care nu respectă legea vor primi sancțiuni între 250 şi 400 lei.
Pasagerii care deschid uşa trenului în timpul mersului vor primi amendă, deoarece astfel de acţiuni se pot solda cu evenimente tragice. Potrivit companiei de transport feroviar, sancțiunea este de la 250 lei la 400 lei.
Pasagerii care deschid uşa trenului în timpul mersului vor primi amendă
CFR Călători a oferit mai multe informații. Persoanele care aleg să călătorească cu trenul trebuie să aibă în vedere respectarea normelor privind transportul cu acest mijloc de deplasare şi să nu pună în pericol siguranţa lor sau a altor pasageri, subliniază compania.
Totodată, CFR trage un semnal de alarmă asupra pericolului la care se supun pasagerii care deblochează sistemul automat de închidere a uşii în timpul mersului.
Această practică constituie contravenţie. Astfel, riscă amenzi între 250 şi 400 lei conform HG 203/1994 art.2 pc. 16. Mai mult, astfel de acţiuni se pot solda cu evenimente tragice.
„Persoanele care aleg să călătorească cu trenul trebuie să aibă în vedere respectarea normelor privind transportul cu acest mijloc de deplasare şi să nu pună în pericol siguranţa lor sau a altor pasageri. CFR Călători trage un semnal de alarmă asupra pericolului la care se supun pasagerii care deblochează sistemul automat de închidere a uşii în timpul mersului şi informează că această practică constituie contravenţie şi riscă amenzi între 250 şi 400 lei conform HG 203/1994 art.2 pc. 16. Astfel de acţiuni se pot solda cu evenimente tragice”, a explicat CFR.
Contravenţiile pot fi aplicate de personalul de tren şi/sau de Poliţia de Transport Feroviar
Potrivit companiei, contravenţiile pot fi aplicate de personalul de tren. Totodată, amenzile pot fi aplicate și de Poliţia de Transport Feroviar din prima staţie cu oprire a trenului.
În cazul în care persoana care a deschis uşa trenului refuză să plătească amenda la personalul de tren, angajatul CFR Călători solicită din staţie/telefon ajutorul Poliţiei de Transport Feroviar (PTF).
Ulterior, persoana este coborâtă din tren la prima staţie de oprire din parcursul garniturii. Acolo, este aşteptată de PTF. Totodată, riscă o contravenţie mai mare decât cea pe care ar fi plătit-o în tren, subliniază reprezentanţii operatorului feroviar.
Pentru o călătorie în condiţii cât mai bune şi de siguranţă, compania subliniază că pasagerii sunt rugaţi să consulte regulamentul pentru călătoria cu trenul.
Condiţiile generale de transport cu trenurile CFR Călători, precum şi anumite reguli de călătorie sunt reglementate prin HG 203/1994.