Un tribunal din Canada a hotărât ca un utilizator al BitTorrent să plătească suma de 60.000 de dolari pentru că a uploadat două filme pentru adulți.

Identificarea utilizatorului s-a  făcut în urma identificării IP-ului alocat de către providerul de internet.

Și, ca o noutate, există deja un torrent din Rusia care își infomrează utilizatorii că s epot face verificări asupra materialelor urcate privind dreptul de autor, prin dezvăluirea IP-urilor utilizatorilor.

Războiul împotriva deținătorilor de torrente și a celor care le utilizează devine tot mai evident și trece de la nivelul de amenințări la cel al faptelor concrete.
La începutul lunii martie, producătorul american de filme  Camelot Distribution Group a început o urmărire în instanță împotriva Bit Torrent, privind 5.865 de utilizatori care au downloadat filmul "Nude Nuns with Big Guns".
Industria muzicală aproape că nu a dus-o niciodată mai rău ca în era digitală. Conform unei analize a RIAA, torrentele și programele de file sharing gen DC++ au adus industria muzicală la cifre comparabile cu perioada de dinainte 1985, anul în care apăreau CD-urile.
Astfel, de la cifra de 15 miliarde de dolari, vârful atins în perioada de glorie a CD-urilor, industria muzicală a ajuns spre 5 miliarde de dolari, nivel la care era în anii ’80.
DEZBATERE:
Credeți că vor începe, la un moment dat, să curgă amenzile și în România?