Aruncarea mobilei vechi în stradă, interzisă
O familie din sectorul 6 al Capitalei a aruncat toată mobila veche din casă direct pe trotuar. Polițiștii locali au descoperit dulapuri, paturi, fotolii, saltele, haine și pungi pline cu diverse resturi. În total, aproape 10 tone de deșeuri au fost lăsate în zona stației STB de la intersecția Bulevardului Timișoara cu strada Romancierilor.
Autoritățile au găsit facturi printre resturi, care le-au permis să identifice făptașii. Odată ce aceștia vor fi identificați, vor fi sancționați cu o amendă între 2.000 și 5.000 de lei, conform legislației în vigoare.
Gestul bucureștenilor este cu atât mai inexplicabil având în vedere că, cu o zi înainte, în zonă fusese amplasat un container al Urban pentru colectarea deșeurilor voluminoase.
Salubrizare Sector 6 organizează o campanie prin care colectează gratuit deșeurile mari în ultimele 8 zile ale fiecărei luni. Cu toate acestea, familia din Sectorul 6 a preferat să lase toate bunurile pe stradă.
Autoritățile reamintesc bucureștenilor că depozitarea mobilei vechi și a sacilor cu deșeuri pe spațiul public este complet interzisă.
Unde se colectează mobila veche
Primăria Sectorului 6 a anunțat că în ultimele opt zile ale fiecărei luni vor fi amplasate containere pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase. Aceste containere vor fi plasate în toate punctele cheie ale sectorului, inclusiv pe Calea Giulești, în zona Lujerului și Drumul Taberei.
Instituția informează că vor fi disponibile 16 puncte de colectare, iar fiecare container va staționa câte o zi la fiecare locație în ultimele 8 zile ale lunii. În luna iulie, programul a fost:
- Ziua 1 (24 iulie) – Calea Giulești (capăt tramvai) și Podul Giulești;
- Ziua 2 (25 iulie) – Alexandru Ivasiuc și Mehadia, lângă parc (deservește Cartierul Crângași și străzile adiacente);
- Ziua 3 (26 iulie) – Piața Apusului și intersecția Ajustorului cu Uverturii;
- Ziua 4 (27 iulie) – Strada Fabricii (canton Urban) și Strada Oboga (în spatele Autogării);
- Ziua 5 (28 iulie) – Lujerului (calea ferată) și intersecția Valea Oltului cu Bulevardul Timișoara;
- Ziua 6 (29 iulie) – Moinești (calea ferată) și intersecția Prelungirea Ghencea cu Valea Oltului;
- Ziua 7 (30 iulie) – Intersecția Bulevardului Ghencea cu Strada Brașov și intersecția Drumul Taberei cu Târgu Neamț (spre parc);
- Ziua 8 (31 iulie) – în spatele Complexului Favorit și intersecția Bulevardului Timișoara cu Romancierilor.
Ce tipuri de mobilier se pot arunca
Locuitorii Sectorului 6 nu vor putea depune la containerele menționate deșeuri de construcție, precum moloz sau vopseluri, nici electrocasnice și electronice. În schimb, vor putea arunca diverse tipuri de mobilier, inclusiv:
- mobilier de grădină: scaune, mese, figurine, cuști de animale;
- mobilier din locuințe: dulapuri, mese, scaune, canapele, paturi, saltele, fotolii, tablouri, lustre;
- jucării de mari dimensiuni: tobogane, piscine hobby, biciclete, trotinete, tractorașe și mașinuțe de jucărie;
- elemente de stolerie (confecționate de tâmplar): tocuri, uși, ferestre;
- obiecte de mari dimensiuni pentru recreere/joacă/întreținere corporală, cum ar fi: leagăne, cărucioare copii, balansoare, mese de masaj;
- obiecte textile: covoare, preșuri, carpete.
Primăria Sectorului 6 a mai anunțat că, pentru luna august, perioada de colectare a deșeurilor voluminoase va fi între 24 și 31 ale lunii, iar pentru luna septembrie, între 23 și 30.