Poliția are un nou instrument pentru sancționarea acelor șoferi care nu respectă regulile în trafic. Oamenii legii au aplicat prima sancţiune contravențională cu ajutorul dispozitivelor mobile.

Poliția Română a lansat un avertisment pentru șoferi

Potrivit informațiilor transmise de Poliția Română într-un comunicat, primul șofer amendat este un bărbat de 52 de ani din Cluj. Acesta a condus autovehiculul fără a purta centura de siguranţă.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj l-au sancționat contravențional, prin intermediul aplicației „Abateri Rutiere – Mobile”. I-au fost aplicate 2 puncte amendă, în valoare de 330 de lei și 2 puncte de penalizare.

Evenimentul a avut loc pe pe strada Teodor Mihali din municipiul Cluj-Napoca, în ziua de marți, 3 septembrie, ora 17:06.

„Marți, 3 septembrie, ora 17.06, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj au sancționat contravențional, prin intermediul aplicației Abateri Rutiere – Mobile, un bărbat, de 52 de ani, din Cluj, deoarece acesta a condus un vehicul, pe strada Teodor Mihali din municipiul Cluj-Napoca, fără a avea cuplată centura de siguranță. Conducătorului auto i-au fost aplicate 2 puncte amendă, în valoare de 330 de lei și 2 puncte de penalizare”, a anunțat Poliția Română.

Politia romana, amenda, sanctiuni
SURSA FOTO: Politia Romana/Facebook

Poliţiştii rutieri din Cluj-Napoca au fost dotaţi în premieră cu tablete

Poliţiştii rutieri din Cluj-Napoca au fost dotaţi în premieră cu tablete. Cu ajutorul acestora, pot aplica sancţiuni contravenţionale.

Este vorba de un sistem pilot, informează autoritățile într-un comunicat. Aplicația respectivă, numită „ABATERI RUTIERE-MOBILE” face mai rapid procesul de aplicare a amenzilor.

Sistemul a fost instalat pe dispozitivele mobile din dotarea polițiștilor rutieri. La scurt timp, au fost aplicate primele sancțiuni contravenționale.

Proiectul va funcționa în sistem pilot și progresiv

Potrivit Poliției Române, proiectul va funcționa „în sistem pilot și progresiv”. Astfel, vor fi fiind colectate informații privind calitatea experienței atât de la utilizatori, cât și din partea participanților la trafic.

De asemenea, numărul de dispozitive pe care va fi folosită aplicația va crește progresiv. În acest fel, până la sfârșitul lunii septembrie, aceasta să fie utilizată de către toți polițiștii rutieri din țară.

Autoritățile au informat și că procesele-verbale sunt tipărite cu ajutorul imprimantelor mobile din teren.

Poliția Română este principala instituție pentru aplicare a legii din țara noastră.