O amenințare cu bombă a vizat un avion Tarom care zbura pe ruta Tel Aviv - București. Compania de transport aerian spune că a fost nevoie de o aterizare de urgență la Istanbul.
Vineri dimineață, a avut loc o amenințare cu bombă într-un avion Tarom care zbura de la Tel Aviv la București, ceea ce a dus la o aterizare de urgență la Istanbul.
Compania aeronautică a informat că comandantul de zbor a luat decizia de a ateriza aeronava pe aeroportul din Istanbul, la ora locală 3:30, din cauza unei amenințări cu bombă la bord.
Avionul avea la bord 88 de pasageri. Reprezentanții companiei aeriene au declarat că autoritățile au finalizat inspecțiile, iar alerta a fost considerată falsă. În prezent, pasagerii sunt asistați pe aeroportul din Istanbul și urmează să plece spre București în jurul orei locale 11:30.
”Compania TAROM informează că, din cauza unui avertisment referitor la existenta unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor, care respectă procedurile standard pentru astfel de situații. La bord se aflau 88 pasageri.
Menționăm că verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă.
În prezent, pasagerilor li se acordă asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către București- destinația finală.
Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranța si securitatea pasagerilor și a echipajelor sale”, arată compania Tarom într-un comunicat de presă.
Sistemul informatic de la Compania Națională Aeroporturi București a fost oprit
Potrivit reprezentanților companiei, sistemul informatic de la Aeroportul Henri Coandă a suferit o oprire programată și anunțată anterior de o oră, care a fost mult mai scurtă decât se preconiza. Oprirea temporară a sistemului informatic a fost necesară pentru a pune în aplicare o înlocuire de echipamente pentru proiectul de modernizare a centrului de date.
„Nu a fost niciun atac cibernetic la aeroportul Henri Coandă. A fost o oprire programată, anunțată din timp, care a durat mult mai puțin decât se estimase (o oră în loc de patru)”, au transmis vineri dimineață reprezentanții Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).