Între edificiile evacuate se numără legendarul Teatru Bolşoi, centrul comercial GUM din Piaţa Roşie, hotelurile Naţional şi Metropol, toate aflate la câţiva metri de Kremlin.
Potrivit Agerpres, apelurile anonime care avertizau cu privire la existenţa unor bombe au afectat cel puţin alte 10 centre comerciale şi mai multe săli de cinema, atât în centrul, cât şi la periferia Moscovei.
Din 11 septembrie, în Rusia s-a produs un val de alerte false cu bombă pe care Kremlinul l-a calificat drept „terorism telefonic”. De la acea dată şi până în prezent, aproape 1,4 milioane de persoane au trebuit să fie evacuate în 170 de oraşe din Rusia.
Directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), Aleksandr Bortnikov, a declarat recent că ameninţările false cu bombă sunt „opera” a patru ruşi care trăiesc în afara ţării. „Le-am stabilit identitatea. Nu a fost uşor. Este vorba despre cetăţeni ruşi. Pot spune aceasta cu toată certitudinea. Sunt patru persoane aflate în străinătate”, a declarat Bortnikov presei, adăugând că cei patru au mai mulţi complici şi în Rusia.
Potrivit Codului Penal rus, autorii alertelor false cu bombă riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.