Amenințarea delirantă venită direct de la Moscova

În contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina, expertul rus Stanislav Krapivnik a afirmat recent că Moscova este deja în război cu NATO, sugerând că ar trebui să răspundă prin atacuri nucleare asupra orașelor precum New York și Londra.

Krapivnik, un fost ofițer american care a dezertat în Rusia în anii ’90 și are atât cetățenie rusă cât și americană, a numit în mod repetat SUA drept dușmanul Rusiei, acuzând că acestea vor „să distrugă poporul rus” în timpul unei apariții pe un canal media rusesc.

Sâmbătă, Julia Davis, fondatoarea Russian Media Monitor, a postat pe X un clip din interviul lui Krapivnik, în care acesta a descris în mod degradant americanii, afirmând că „nu sunt oameni, ci animale”. Russian Media Monitor a furnizat subtitrări în engleză pentru interviul în limba rusă.

Războiul poate lua sfârșit doar cu un atac nuclear

Invazia Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin în februarie 2022 a generat cel mai amplu conflict militar și cea mai mare criză de refugiați din Europa de la al Doilea Război Mondial. SUA, Regatul Unit și alte state membre NATO au oferit asistență militară și suport diplomatic Ucrainei.

„Dacă vrem să punem capăt acestui război, trebuie să distrugem complet Forțele Armate ale Ucrainei. Nu înfrângere, ci distrugere totală. Nu să-i luăm prizonieri. Ar trebui să fie cadavre, munți de cadavre!”, a spus Krapivnik în timpul interviului său.

El a subliniat că Rusia se află „deja în război cu NATO… fie le oferiți o opțiune, fie continuați și atacați”. Pe 6 august, forțele ucrainene au lansat un atac neașteptat asupra regiunii Kursk din Rusia, avansând semnificativ în zonele Kursk și Belgorod în ultimele două săptămâni, marcând cea mai mare ofensivă asupra teritoriului rus de la al Doilea Război Mondial.

Regiunea găzduiește Centrala Nucleară Kursk (NPP), un important furnizor de energie electrică pentru Rusia. Sâmbătă, Maria Zakharova, purtătoare de cuvânt a ministerului rus de externe, a acuzat forțele ucrainene că se pregătesc să atace centrala. Oficialii ucraineni au respins aceste acuzații, considerându-le drept propagandă „nebunească”.

Conflictul Rusia-Ucraina a amplificat temerile globale legate de un posibil conflict nuclear, după luni de tensiuni crescânde și amenințări repetate din partea Rusiei cu utilizarea armelor nucleare împotriva SUA și a țărilor NATO.