În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.088.400 de lei din care 730.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 8 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 350 de angajatori. Au fost sancționate 22 de persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru. În județul Tulcea au fost efectuate 49 de controale în timpul nopții.
În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 374.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 44 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 21 au avut loc în București. Au fost dispuse 9 opriri de echipamente, 7 în județul Prahova și 2 în Ialomița pentru evitarea unor posibile accidentări ale lucrătorilor.
”Am controlat atât ziua cât și noaptea felul în care angajatorii respectă legea, iar prin campanii tematice am urmărit combaterea muncii nedeclarate și verificarea respectării prevederilor legale de securitate și sănătate. Verificările i-au vizat în special pe operatorii economici care își desfășoară activitatea în domeniul fabricării produselor de brutărie, patiserie și făinoase, comerțul cu amănuntul al pâinii”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.