Este obligatoriu pentru toţi românii care stau la casă! Poliţia a început să dea amenzi

Politie

SURSA FOTO: Dreamstime

Acești români vor fi amendați! În timpul iernii, cetăţenii sunt obligați să facă acest lucru. în caz contrar, riscă să fie sancționați cu amenzi destul de usturătoare.

Poliţia a început să dea amenzi! Oamenii sunt obligați să curețe zăpada și gheața din fața proprietăților

Poliţia a început să dea amenzi! Temperaturile scăzute au transformat trotuarele din Capitală în adevărate capcane. Conform legislației, proprietarii sunt obligați să îndepărteze gheața și zăpada din fața locuințelor sau a spațiilor comerciale în termen de 24 de ore de la încetarea ninsorii.

Poliția Locală a aplicat amenzi celor care nu au curățat trotuarele, inclusiv firmelor de salubritate care nu și-au îndeplinit responsabilitățile.

Atenţie! Nu vorbim despre o regulă care se aplică doar în Bucureşti, ci în întreaga ţară. Amenzile sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

În ultimele zile, Poliția Locală a avertizat locuitorii din Sectorul 2 din București că au obligația să îndepărteze gheața din fața locuințelor sau a spațiilor comerciale. Cei care au fost deja avertizați și nu au respectat această obligație au fost amendați.

„Asociația de proprietari a fost înştiinţată de colegii mei de la Poliţia Locală Sector 2. După cum vedeţi, la ora asta nu au făcut, fapt pentru care se va aplica sancțiune contravenţională”, a declarat Marian Pîrvu, polițist local, potrivit Pro TV.

Bulevard din Bucureşti acoperit de ninsoare / SURSA FOTO: Dreamstime

În caz contrar, amenda poate ajunge până la 5.000 de lei

Poliţia a început să dea amenzi! În Sectoarele 3 și 4, operatorii de salubritate au primit amenzi în valoare de 5.000 de lei de către Primăria Capitalei. Motivul a fost că nu au efectuat curățarea zăpezii și gheții de pe trotuarele din Piața Universității și din Piața Unirii.

De asemenea, Primăria Capitalei a fost sancționată pentru că nu a îndepărtat zăpada de pe aleile din parcurile Tineretului și Carol, pe care le administrează.

În timp ce unii s-au conformat deja și au început să curețe gheața, alții protestează.

Până în prezent, au fost înregistrate peste 100 de persoane care au fost transportate la spital cu fracturi cauzate de gheață.

Șoferii care circulă cu mașina înzăpezită vor fi sancționați

În acest context, amintim că șoferii care nu își curăță corespunzător mașina de zăpadă riscă să fie sancționați de către Poliția Rutieră. Aceiași șoferi surprinși în trafic cu autovehiculul acoperit de zăpadă se expun unei amenzi în valoare de 430 de lei.

Cei care circulă cu mașinile încărcate de zăpadă constituie un real pericol pentru alți participanți la trafic. Bucățile de gheață pot cădea de pe plafon sau lunetă. Astfel, sunt puse în pericol viețile altor oameni.

Pe lângă aceasta, șoferii nu sunt permiteți să circule cu mașina murdară. Geamurile murdare pot afecta semnificativ vizibilitatea în trafic. Praful, noroiul, zăpada sau gheața pot obstrucționa vederea. Acest lucru constituie un pericol atât pentru șofer, cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Mai multe puteți citi aici.