Motivele pentru care au fost amendați românii
Unii români au fost amendați pentru depășirea vitezei, parcare în locuri nepermise ori lipsa centurii de siguranță. Chiar dacă ne-am obișnuit cu amabilitatea grecilor, acest lucru nu înseamnă că polițiștii greci vor tolera abaterile de la legile lor.
O româncă are de plată 50 de euro, pentru că, aflată pe bancheta din spate a mașinii, nu a purtat centură de siguranță. După ce a postat întâmplarea pe Facebook, a aflat că și alții au fost sancționați pentru diferite greșeli.
Toate țările europene recurg la amenzi substanțiale, pentru a-i disciplina pe șoferi și a reduce incidentele din trafic.
Limitele de viteză diferă de la țară la țară. Majoritatea permit deplasarea cu 90 de kilometri pe oră în afara localităților, pe drumuri obișnuite. Există și excepții! De exemplu, Franța și Olanda limitează viteza la 80 de kilometri pe oră, iar Germania și Austria la 100 de kilometri pe oră.
Țara în care șofatul în șlapi e interzis
Sunt țări în care riscați o amendă pentru contravenții la care nu v-ați gândit. În Franța, șofatul în șlapi vă poate costa până la 90 de euro, iar claxonatul ca semn de nervozitate alți 35 de euro. În Germania, puteți să fiți sancționat cu până la 70 de euro dacă rămâneți fără carburant pe autostradă. Iar în Spania, pasagerii care călătoresc cu picioarele pe bord riscă o amendă de 80 de euro.
Limita pentru consumul de alcool este în general 0,5 la mie. Dar ca să fiți sigur în privinta principalelor reguli rutiere, folosiți aplicația Uniunii Europene – Going Abroad.
Lovitură pentru românii din Germania. Nimeni nu scapă dacă face asta
Astfel, atunci când treci granița cu un copil de vârstă școlară este foarte important să știți că, în anumite condiții, există o amendă de 2.500 de euro. Practic, românii care s-au stabilit în Germania și care doresc să vină în țară cu un copil de vârstă școlară pot fi amendați cu 2.500 de euro de statul german, dacă nu respectă condițiile impuse de nemți.
Conform legilor din Germania, școlarizarea este obligatorie de la 6 la 16 ani în această țară. Practic, părinții care decid să plece în călătorii cu copiii în timpul anului școlar trebuie să țină cont de consecințele financiare ale absenței acestora de la școală.
Părinții riscă să fie amendați dacă își scot copilul de la școală fără permisiunea directorului. Aceștia pot fi urmăriți penal pentru delicte repetate.