Amenzi de până la 20.000 de lei pentru cei care nu elimină ambrozia

Ambrozia, planta sălbatică la care sunt alergici peste 2,5 de milioane de români, motiv pentru care proprietarii de terenuri sunt obligaţi, prin lege, să o elimine. În caz contrar, riscă amenzi între 1.000 de lei şi 20.000 de lei. Până acum, au fost date sancţiuni contravenţionale în valoare de 75.000 de lei celor care nu au eliminat ambrozia de pe terenurile lor.

Ambrozia a devenit tot mai prezentă în întreaga ţară, spre nefericirea celor alergici. Există un tratament administrat de alergologi, dar trebuie administrat cel puţin trei ani la rând pentru a elimina alergia.

Sfârșitul verii și începutul toamnei, coșmar pentru cei alergici

Mariam Hanna, profesor clinician asistent în cadrul Departamentului de Pediatrie al Universității McMaster, știe că sfârșitul verii și începutul toamnei sunt un coșmar pentru cei alergici.

Mariam Hanna, alergolog și imunolog, spune că ambrozia produce atât de mult polen încât o singură plantă poate emite până la un miliard de boabe într-un sezon. Persoanele alergice la ambrozie sunt foarte sensibile. Ambrozia afectează de obicei persoanele la sfârșitul adolescenței și începutul vârstei de 20 de ani. Totuși, ambrozia nu este singura plantă care produce polen. Chiar și buruienile, precum salba de salvie, produc mult polen.

Când reîncepe școala și vremea se răcește, petrecem mai mult timp în casă. Acest lucru înseamnă că mucegaiul, părul de animale de companie și acarienii sunt gata să ne atace. Mucegaiul înflorește în zilele calde și umede de la sfârșitul verii și începutul toamnei.

Imunoterapia, soluția celor alergici

Imunoterapia este un mod prin care îi arăți sistemului tău imunitar cum să reacționeze mai puțin intens la alergii sau cum să le tolereze mai bine. Asta nu doar că te ajută să treci mai ușor peste sezonul alergiilor și să folosești mai puține medicamente, dar scopul pe termen lung este să te simți bine chiar și după ce ai încheiat tratamentul.

În primăvara acestui an, cercetătorii medicali de la Universitatea McMaster au creat primele ghiduri pentru a ajuta familiile să se pregătească pentru imunoterapia orală, un tratament care îi face pe copii mai puțin sensibili la alergiile alimentare obișnuite.