America și China intră în război?! Un oficial SUA cutremură toată Planeta. Unde vor lovi

Taiwan

Sursa: Dreamstime

Dacă America și China vor intra vreodată în război, SUA vor ataca mai întâi comanda și controlul Chinei, a dezvăluit recent un oficial militar de la Washington. În timpul unui eveniment numit „Defense Disruptors Series: A Conversation with General David Berger” de la Institutul Hudson, generalul american a spus, referindu-se la China, că trebuie în primul rând ”să fie slăbit acel animal de acolo”, potrivit American Military News.

„Vom urmări punctele slabe”

„Ar trebui să presupunem că, de ambele părți, vom încerca să urmărim punctele slabe. Atât logistica, cât și comanda și controlul. Cum pot începe să slăbesc acel animal de-acolo?

Țintind comanda și controlul pentru știi că se bazează atât de mult pe asta încât, dacă le poți zdrobi comanda și controlul, poți începe o luptă mai corectă”, a declarat generalul Berger.

„Cred că ar trebui să presupunem că și ei vor ținti comanda și controlul nostru și vor merge după logistica noastră, dacă ar exista o confruntare”, a adăugat el.

China ar putea încerca să facă o mișcare pentru a absorbi Taiwanul în următorii șase ani

Berger a spus că armata americană ar trebui să lucreze la reziliență, adăugând că principalul obiectiv al Marinei SUA nu este echipamentul, ci oamenii. Generalul american a afirmat, de asemenea, că armata trebuie să-și „îmbunătăţească jocul, antrenându-se înţelept”.

Unele dintre discursurile recente ale SUA despre combaterea Chinei în regiunea Indo-Pacific au inclus ambițiile Beijingului de a prelua controlul asupra Taiwanului. Fostul șef al Comandamentului Indo-Pacific al SUA, amiralul Phil Davidson, afirma că, cel mai probabil, China ar putea încerca să facă o mișcare pentru a absorbi insula în următorii șase ani, scrie American Military News.

O problemă „asimetrică”

Berger a descris Taiwanul drept o „problemă asimetrică”, susținând că insula trebuie să se apere și, prin urmare, SUA ar trebui să găsească modalități de a ajuta Taiwanul în acest sens.

„Nu poți vorbi despre competiția globală sau despre concurența strategică – fără să vorbești despre Taiwan”, a subliniat el.

Tensiunile dintre Beijing și Taipei au escaladat în ultima perioadă, armata Chinei efectuând repetate misiuni aeriene peste Strâmtoarea Taiwan.

SUA nu au legături diplomatice oficiale cu Taiwan, dar îi vând arme în baza unei legislații care prevede că America trebuie să ofere insulei mijloace pentru a se putea apăra. În același timp, mențin legături formale cu China și, de asemenea, recunosc diplomatic poziția Beijing-ului conform căreia există un singur guvern chinez.

Acuzațiile Chinei

China, care susține că Taiwan este o provincie separatistă care trebuie reunificată cu continentul, prin forță, dacă este necesar, a acuzat SUA că sprijină independența Taiwanului și a promis că va „zdrobi cu hotărâre” orice astfel de încercare.

China și Taiwan au fost împărțite în timpul unui război civil din anii 40, dar Beijingul insistă că insula va fi recuperată la un moment dat, cu forța, dacă va fi necesar. Taiwanul are propria sa Constituție, lideri aleși democratic și aproximativ 300.000 de soldați activi în forțele sale armate.