De la invadarea Ucrainei de către Rusia la sfârșitul lunii februarie, SUA au oferit Ucrainei ajutor militar în valoare de 17 miliarde de dolari. Acest ajutor a inclus sisteme de rachete și radar, drone de supraveghere, vehicule militare, echipamente militare și multe altele. Departamentul Apărării a inițiat deja procesul de reface a stocurilor armelor SUA, dar acest proces ar putea dura câteva luni, dacă nu chiar ani, până la finalizare, avertizează Stars and Stripes.
Pentru a preveni o presiune suplimentară asupra sistemului de apărare american și a relațiilor dintre SUA și Rusia, Statele Unite trebuie să înceteze asistența militară și transferurile de arme către Ucraina. SUA nu își pot permite să mai ofere arme, deoarece asta slăbește capacitățile de apărare ale SUA. În cazul izbucnirii unui conflict, America nu ar fi pregătită să se apere așa cum ar trebui. Oprirea transferurilor de arme către Ucraina va permite SUA să se concentreze pe refacerea arsenalului, înainte de a ajuta alte țări.
De ce este vital ca SUA să nu mai ajute Kievul
Sprijinul militar al SUA pentru Ucraina intensifică tensiunile. Rusia percepe un astfel de sprijin militar ca pe un act de agresiune și ar putea riposta. Prin urmare, SUA trebuie să-și retragă sprijinul militar pentru Ucraina pentru a preveni înrăutățirea relațiilor cu Rusia.
Adoptarea unei poziții mai neutre privind conflictul actual va oferi Statelor Unite un unghi mai bun, din care să poată negocia cu Rusia. Rusia va fi mult mai dispusă să se angajeze într-un dialog deschis, dacă SUA își menține o poziție neutră. Acest lucru va reduce tensiunile și va oferi Statelor Unite șansa de a se angaja, ca mediator, pentru soluționarea conflictului.
Securitatea națională și apărarea SUA sunt în joc
Stocul de arme al SUA este într-un punct critic. Nu mai poate furniza arme Ucrainei. Securitatea națională și apărarea SUA sunt în joc. Washingtonul trebuie să promoveze interesele SUA și să acorde prioritate reconstruirii arsenalului nostru militar. Statele Unite trebuie să fie pregătite să față provocării pe care o reprezintă China în Marea Chinei de Sud. Nu poate realiza acest lucru fără forțe militare pregătite, așa că Washingtonul trebuie să găsească soluții imediate pentru a reface stocul de arme.
Devotamentul plin de fanatism al Statelor Unite față de efortul de război al Ucrainei subminează propriile interese de securitate. SUA se poziționează direct în conflictul militar împotriva Rusiei, furnizând arme Ucrainei. Așa cum a demonstrat istoria recentă prin ascensiunea talibanilor din rândul mujahedinilor susținuți de SUA în războiul afgano-sovietic, acest lucru nu se poate termina cu bine. Antagonizarea Moscovei dăunează securității americane.
Washingtonul trebuie să adopte o o poziție neutră
Dezescaladarea conflictului are legătură cu dorința SUA de a se angaja într-un dialog cu Rusia. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă Washingtonul adoptă o poziție neutră față de conflict și o dorință de a se ajunge la pace. Moscova va fi mai înclinată spre dialog dacă Washingtonul demonstrează flexibilitatea de a coopera, așa cum a făcut anterior în eforturile comune de control al armelor.
Există unele îngrijorări cu privire la impactul asupra securității regionale, dacă SUA va înceta să mai acorde sprijin militar pentru Ucraina. Cu toate acestea, succesul militar al Ucrainei din ultimele șapte luni demonstrează capacitatea ei de a se apăra împotriva agresiunii ruse. Armata ucraineană este bine echipată pentru a duce acest război împotriva Rusiei. Soldații ucraineni au fost bine pregătiți de soldații americani înainte de invazie și și-au dovedit abilitățile prin operațiuni militare de succes.
SUA trebuie să pună capăt ajutorului militar acordat Ucrainei și să se concentreze pe reconstruirea stocurilor sale de arme, la nivelurile de dinaintea invaziei.