Tarek Mehanna, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat în 2009 şi acuzat de ‘furnizare şi conspiraţie pentru furnizarea de sprijin material teroriştilor’. Tribunalul federal din Massachusetts l-a găsit de asemenea vinovat de faptul că a minţit autorităţile în mai multe rânduri.

Potrivit acuzării, Mehanna a răspuns unui apel la mobilizare din partea lui Osama ben Laden în vederea uciderii de soldaţi americani. Acesta s-ar fi dus în Yemen, împreună cu doi prieteni, pentru a găsi o tabără de antrenament, dar nu au găsit, iar la revenirea în SUA Mehanna a început să se considere membru al ‘aripii media’ a Al-Qaida. Mehanna a tradus înregistrări video şi teste din arabă în engleză pentru a răspândi cauza Al-Qaida, au mai afirmat procurorii.

Avocaţii lui au susţinut în schimb că tânărul nu dorea decât să-şi aprofundeze cunoştinţele în legătură cu originile sale musulmane şi de aceea studia legea islamică şi traducea texte clasice, iar în Yemen a călătorit în căutarea unor şcoli unde să-şi poată continua aceste studii.

Tarek Mehanna, născut în Pennsylvania, a obţinut titlul de doctor de la Colegiul de farmacie şi ştiinţe medicale din Massachusetts.
Sentinţa urmează să fie pronunţată la 12 aprilie, Mehanna fiind pasibil de închisoare pe viaţă. Avocaţii săi au indicat că vor face apel.
SURSA: Agerpres