Însuşi preşedintele Barack Obama i-a invitat luni seara pe compatrioţii săi să facă presiuni asupra Congresului, unde adversarii săi politici sunt majoritari în Camera Reprezentanţilor, pentru a reuşi să ajungă la o înţelegere. ”Dacă vreţi o abordare echilibrată pentru reducerea deficitului, spuneţi-i acest lucru alesului vostru din Congres” – a cerut luni Obama într-un discurs adresat naţiunii.

După cele petrecute marţi, se pare că americanii au dat curs acestui îndemn. Creşterea traficului a afectat site-urile mai multor congresmeni, atât democraţi cât şi republicani, ceea ce a dus la încetinirea sau chiar blocarea navigaţiei pe unele pagini, care au afişat mesajul: ”Pagina pe care o căutaţi este indisponibilă momentan”.

Şi centrala telefonică a Congresului a fost luată cu asalt. Din cauza volumului crescut de apeluri externe, circuitele telefonice ale Camerei reprezentanţilor s-au apropiat de capacitatea maximă şi unele linii au sunat ocupat. Vârful a fost atins între orele 12.00 şi 13.00 /16.00 şi 17.00 GMT/, cu 40.000 de apeluri către reprezentanţi.