Un studiu al Insurance Institute for Highway Safety din SUA arata ca Ford si Honda produc cele mai sigure autovehicule, informeaza Associated Press. Numarul de modele considerate sigure de catre industria asigurarilor din SUA s-a triplat in ultimul an.

Ford a impresionat prin modelele Ford Taurus Mercury Sable, Ford Taurus X si Lincoln MKX. De asemenea, sub denumirea Ford, au fost incluse pe lista si Volvo S80, C70 si XC 90.

Divizia Acura a celor de la Honda a fost prezenta prin modelele Honda Accord, Odyssey, Pilot, CR-V si Element, dar si SUV-urile MDX si RDX.

Toate modelele incluse in clasamentul industriei de asigurari din SUA aveau standard un sistem electronic de stabilitate, caracteristica care va deveni obligatorie in SUA incepand cu 2012.

Alti producatori de pe lista au fost Subaru si Hyundai Motor, cu modelele Legacy Impreza, Tribeca si Forester, respectiv Santa Fe si Veracruz. Kia a fost prezenta prin minivan-ul Sedona.

Toyota a fost prezenta pe lista prin modelul Tundra si Highlander. Modelele Audi A3, A4 si A6 au fost, de asemenea, considerate sigure de catre asiguratorii americani.

Alte modele de pe lista: Saab 9-3, BMW X3 si X5, Mercedes M-Class, si Saturn Vue.

Sursa: AP