Cargill va face o investiţie majoră în fabrica de mâncare pentru animale din judeţul Sibiu, exinzând linia de producţie. Proiectul include modernizări ale instalaţiei curente, precum şi construirea unui depozit pentru stocarea produselor. Construcţia a început deja, urmând să fie încheiată în vară, 2010.

Proiectul va mări capacitatea de producţie a fabricii la 50.000 de tone pe an.

„În ultimii ani s-a înregistrat o creştere semnificativă a producţiei de proteină animală în Europa Centrală şi de Est, iar noi ne aşteptăm ca acest trend să continue,” a declarat Maarten Welten, director general al filialei de nutriţie animală din România şi Ungaria.

România – piaţă în creştere

„România este o piaţă importantă în creştere în sectorul de nutriţie animală şi are mult potenţial în anii următori. Această investiţie va aduce beneficii semnificative clienţilor noştrii din comunităţile locale de fermieri pentru mulţi ani de acum încolo,” a spus Welten.

În prezent afacerea de nutriţie animală Cargill din România distribuie produsele sale sub brandurile Purina şi LNB. În Europa de est, compania a promovat brandul Purina pentru mai mult de 15 ani în Ungaria şi intenţionează să aplice această experienţă la extinderea brandului pe piaţa din România.

Fabrica are 45 de angajaţi, iar noile investiţii ar putea crea 15 noi locuri de muncă.