Cu ajutorul unor reglementări care prevăd mecanisme de suport pentru stimularea inițiativei sectorului privat, revalorificarea și reutilizarea acestor proprietăți a devenit o practică utilizată pe scară largă în Statele Unite ale Americii și în țările europene.
”Modelul de creștere industrială pe care România l-a înregistrat în trecut a determinat existența unui număr mare de proprietăți care în prezent nu sunt valorificate. Elementul cheie pentru o refolosire productivă a acestora este utilizarea unor politici guvernamentale care să se bazeze pe mecanismele economiei de piață și care să stimuleze inițiativa sectorului privat”, a declarat Randy Tharp, reprezentantul Epstein, una dintre companiile americane participante la seminar.
”Obiectivul nostru este de a deschide un dialog pe acestă temă și de a împărtăși experiența pe care o are SUA”, a adaugat Keith Kirkham, Consilier Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti.

Birourile locale ale companiilor americane participante la eveniment vor prezenta perspectiva și expertiza lor în domeniul valorificării și reutilizării proprietăților de tip Brownfield. Participantii sunt dezvoltatorii imobiliari Jones Lang LaSalle, consultanții de la PwC, experții pe probleme de mediu de la F&R Worldwide, precum și firma de arhitectură și design Epstein.