Congresul american vizeaza implementarea unor masuri care sa impulsioneze vanzarile de autovehicule si sa scoata de pe sosele automobilele vechi. Este vorba de un program de inoire a pietei auto, asemanator Rabla.

Astfel, americanii vor primi intre 3.000 si 5.000 de dolari la casarea unei masini vechi de cel putin 8 ani. Cu toate acestea, cei care vor renunta la masina mai veche nu vor fi obligati sa isi cumpere un autovehicul nou, ci unul cu mai putine emisii poluante si mai putini kilometri parcursi.

Cel mai mare bonus de casare, de 5.000 de dolari, va fi acordat celor care aleg cele mai eficiente masini in locul celor vechi.

„Noua legislatie va ajuta consumatorii, va stimula economia, va imbunatati mediul, va reduce dependenta noastra de petrolul extern si va ajuta industria auto si pe cele conexe acesteia”, a declarat Betty Sutton, reprezentanta a Partidului Democrat in Congresul SUA.

Aceste masuri au, de asemenea, rolul de a impulsiona vanzarile auto de pe piata din SUA, dupa ce in primele luni ale anului acestea au scazut cu 40% fata de perioada similara a anului trecut.

Sursa: Interactive Investor