Emigrantii din Statele Unite au intrat in panica si incearca sa isi puna in ordine documentele cat mai repede, intrucat autoritatile federale au anutat ca se scumpesc procedurile prin care poti deveni cetatean american.

Citizenship and Immigration Services (USCIS) anunta ca preturile vor creste in medie cu 66%. Pentru a aplica pentru cetatenie costa in prezent 400 de dolari, insa de la 30 iulie aceasta taxa creste la 675 de dolari, in care sunt incluse si fotografierea si amprentarea.

Emigrantii eligibili pentru rezidenta permanenta (detinatorii de “GreenCard” ) vor plati 1.010 dolari, in loc de 395 de dolari.

In primele opt luni ale anului fiscal, autoritatile americane au inregistrat 711.538 de cereri de obtinere a cetateniei americane.

Autoritatile declara ca scumpirea procedurilor are ca explicatie costurile foarte mari care in prezent nu sunt acoperite de taxe, insa mai multe organizatii cred ca scumpirea are in spate incercarea de a-i descuraja pe cei care vor sa faca parte din “American dream”. Mai mult, este foarte posibil ca in curand taxele sa fie din nou scumpite.

Sursa: USA Today