Initial americanii au ras de ea. Apoi s-au speriat ca ar putea fi nesigura. Acum se bat pe ea si fac rezervari pentru a o avea cat mai repede in proprietate. Da, ati ghicit, este vorba despre Smart Fortwo.

Salvarea acestei masinute de buzunar a venit fix de unde nu se astepta nimeni, din America satula de motoare mari, masini lungi cat o alee din Europa si cu un consum feroce.

Daca pana acum o priveau cu neincredere, americanii nu se mai tem de Smart Fortwo. Noile teste de siguranta, realizate de Insurance Institute for Highway Safety, arata ca acest mini-automobil a obtinut punctajul maxim in cazul unui impact frontal si lateral, mult peste ce pot oferi surorile mai mari si mai pretentioase. Cu toate acestea, trebuie specificat ca aceste teste respecta grupa de greutate si dimensiuni din care un automobil face parte, altfel spus un Smart nu va putea oferi mai multa protectie decat un SUV in cazul unui impact frontal cu acesta, insa proportional cu forma si masa masinii rezultatele sunt peste asteptari.

Smart a debarcat in SUA anul acesta si beneficiaza de logistica si experienta showroom-urilor firmei-mama Mercedes-Benz. Pana in prezent s-au vandut 6.159 de unitati si exista rezervari pentru inca 30.000 de unitati pe parcursul intregului an. Pentru a putea rezerva un Smart Fortwo trebuie sa platesti 99 de dolari. Masina nu este tocmai ieftina: 12.000 de dolari – pretul de baza, putand ajunge pana la 17.000 de dolari.

Data: 14 mai 2008

Sursa: CNN Money